magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rodičky si v Košiciach môžu odniesť štvrorozmerný digitálny obraz bábätka
@ Aktuálne -> Medicína      Feb 27 2006 - 17:52 GMT
(TASR) - Štvorrozmerný obraz svojho bábätka - v priestore i pohybe - si môžu na digitálnom nosiči odniesť domov budúce mamičky z gynekologicko-pôrodníckej kliniky košickej Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura (FN LP) na Rastislavovej ulici.

Nadštandardnú službu poskytuje klinika od vlaňajška, keď ako prvá na Slovensku kúpila nový ultrazvukový prístroj v hodnote šesť miliónov korún. Podľa primára Ladislava Rosochu to má okrem významu z hľadiska diagnostiky aj psychologický zmysel. Tešiť sa z očakávaného prírastku pri prehrávaní obrazu môže totiž celá rodina - vidieť môžu tváričku i celé telo.

Keďže prístroj využívajú hlavne na štyri predpísané štandardné vyšetrenia rodičiek v 10. až 36. týždni tehotenstva na diagnostiku vrodených vývojových chýb, za nadštandard si pacientky platia. Záujem o CD s bábätkami je značný a doteraz si ich dala vyhotoviť približne stovka rodičiek.

Ročne sa na pôrodníckej klinike FN LP na Rastislavovej ulici narodí približne 1200 detí. Tento počet pôrodov sa za posledné roky stabilizoval a zodpovedá aj kapacitám nemocnice, dodal Rosocha.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]