magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

VVS, a.s., Košice realizuje investičné akcie z Kohézneho a štrukturálnych fondov
@ Aktuálne -> Verejná správa      Mar 07 2006 - 16:40 GMT
(TASR) - Pokračovať v investičných akciách prostredníctvom projektov spolufinancovaných zo zdrojov Európskej únie (EÚ), je cieľom Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS), a. s., Košice, v tomto roku.

"Ide o štyri veľké projekty Kohézneho fondu a štyri malé projekty štrukturálnych fondov," uviedol dnes TASR generálny riaditeľ VVS Stanislav Hreha. Dodal, že z Kohézneho fondu ide už o začatú stavbu juhovýchod Zemplína, ktorá sa dotkne 32 obcí, potom je to projekt odkanalizovania a zintenzívnenie čistenia odpadových vôd na čistiarni v Košiciach. Ïalším projektom je Humenné - Horný Zemplín, ktorý v sebe zahàňa výstavbu novej čistiarne odpadových vôd v meste Humenné.

Hreha povedal, že ďalší väčší projekt bude spoločnosť realizovať v Prešove s nákladmi 2,1 miliardy Sk, ktorý sa dotkne odkanalizovania a čistenia vôd v povodí rieky Torysa a podobný projekt vo Vranove v povodí Tople s rozpočtovým nákladom zhruba 1,7 miliardy Sk.

Náklady na realizáciu košického projektu dosiahnu podľa Hrehu zhruba 700 miliónov Sk, humenského do 500 miliónov Sk a juhovýchod Zemplína, ktorý spoločnosť začala realizovať už vlani, presahuje 1 miliardu Sk.

Medzi menšie štrukturálne projekty zaradil okrem iných aj Bardejov - Dlhú lúku, Rozhanovce a pod. Spomínané projekty kofinancuje VVS. Výška závisí od tendrov. "Pri tendri sa môžu vyskytnúť nejaké rozdiely medzi finančným memorandom, všetky tieto rozdiely, ktoré sú vyššie, znáša VVS," doplnil Hreha.

Spomínané projekty by mali byť ukončené do troch rokov od začatia ich realizácie. Už rozbehnutý projekt na juhovýchode Zemplína má byť ukončený v budúcom roku.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]