magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košickí cyklisti na Deň Zeme varovali pred svojou diskrimináciou
@ Aktuálne -> Doprava      Apr 24 2006 - 09:06 GMT
(TASR) - Verejnou demonštračnou jazdou na trase z Košíc do Budimíra poukázalo jej vyše 80 účastníkov na diskrimináciu cyklistov.

Práve úsek cesty z Košíc do Budimíra preklasifikovali v minulom období na cestu pre motorové vozidlá. Pre cyklistov to znamená bezalternatívny zákaz jej používania. Podobná negatívna zmena pre cyklistov v Košiciach a v okolí sa udiala na úseku cesty z areálu U. S. Steel do Šace.

Cyklojazda bola symbolickým príspevkom členov a sympatizantov Spolku na podporu skrášľovania Košíc, 1. Slovenského cykloklubu, Cyklistickej únie mesta Košice a Klubu turistov mesta Košice - sekcia cykloturistiky ku Dňu Zeme. Po príjazde do areálu starého kaštieľa v Budimíri sa účastníci cyklojazdy zapojili do programu Jarného randez-vous historických vozidiel.

Podľa zástupcu organizátorov Ladislava Rovinského obrátili sa aj na starostov obcí a primátorov menších miest s výzvou o vytváranie podmienok na rozvoj cykloturistiky. „Upozornili sme ich na konkrétnych príkladoch, že cyklista začína byť ohrozený druh tvorstva,“ poznamenal Rovinský.

Podobné jazdy do iných miest v okolí Košíc uskutočnili tunajší cyklisti aj v predchádzajúcich piatich rokoch.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]