magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na Dolnej bráne vystúpia tanečné súbory z Poľska
@ Kultúra -> Tanec a Balet      May 03 2006 - 08:47 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach pripravilo pre Košičanov v rámci podujatí Dňa mesta Košice prekvapenie v podobe talentovaných tanečníkov zo zahraničia. Vo štvrtok 4. mája 2006 vystúpia v priestoroch Dolnej brány v rámci programu CVČ na Kukučínovej ulici dva moderné tanečné súbory z poľského Krosna.

Diváci si ich program môžu vychutnať od 16.00 hod. a odniesť si tak pekné dojmy z vystúpenia dokopy päťdesiatich účinkujúcich. Obyvateľom metropoly východu sa so scénickým tancom predstaví súbor Strecz a dynamický moderný disko tanec predvedú členovia súboru Kleks.

Súbor STRECZ pracuje pri Krosnienskom Dome kultúry od roku 2000. Od svojho vzniku vystupoval na rozličných prehliadkach, festivaloch a súťažiach, kde sa umiestnil na popredných miestach. Zakladateľkou i choreografkou súboru je Sabina Wójcik Grygolec.

Súbor Kleks vznikol v roku 1990 taktiež pri Krosnienskom Dome kultúry. Zakladateľkou i choreografkou súboru je Dagmara Krzanowska – Szelc. V súbore nacvičujú tri skupiny detí od 8 do 15 rokov.

Vychutnajte si dynamické choreografie v podaní energických tanečníkov z Poľska.

(Tlačová správa)   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]