magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Seminár v spolupráci s Benátskou komisiou
@ Aktuálne -> Verejná správa      May 30 2006 - 16:16 GMT
Prieskum ústavnosti konaní pred všeobecnými súdmi aplikujúcimi komunitárne právo – je názov medzinárodného seminára, ktorý v spolupráci s Európskou u komisiou pre demokraciou prostredníctvom práva /Benátskou komisiou/ usporiada v dňoch 1. - 2. júna v Košiciach Ústavný súd Slovenskej republiky.

V budove historickej radnice odznejú za dva dni vystúpenia sudcov a poradcov ústavných súdov z Česka, Maďarska, Slovenska a Španielska, ako aj vysokoškolských pedagógov z Univerzity v nemeckom Regensburgu a Ústavu európskeho práva UPJŠ v Košiciach. Seminár otvorí stály zástupca Slovenskej republiky v Benátskej komisii a predseda Ústavného súdu SR Ján Mazák.

Európska komisia pre demokraciu prostredníctvom práva so sídlom v Štrasburgu už takmer dve desaťročia výraznou mierou pomáha bývalým štátom strednej a východnej Európy s prechodom od autoritatívnych režimov na cestu demokracie. Pracujú v nej nezávislí experti, okrem iného univerzitní profesori ústavného a medzinárodného práva, sudcovia ústavných a najvyšších súdov, poslanci a vysokí štátni funkcionári z viac ako 50 krajín. Je známa pod názvom Benátska komisia, podľa talianskeho mesta, kde sa pravidelne konajú jej zasadania.

(TLAČOVÁ SPRÁVA)   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]