magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Hokej: Košice začínajú prípravy na svetový hokejový šampionát 2011
@ Aktuálne -> Šport      Jun 13 2006 - 15:29 GMT
(TASR) - Mesto Košice, ktoré sa v roku 2011 stane spolu s Bratislavou dejiskom svetového hokejového šampionátu, musí podľa primátora Františka Knapíka posilniť ubytovacie kapacity.

"Už v prípravnej fáze našej kandidatúry sa zistilo, že tento problém tu je, a že mesto nedisponuje dostatočnými ubytovacími kapacitami, hlavne čo sa týka kvality a požiadaviek, ktoré v roku 2011 budú náročné," uviedol v utorok Knapík na stretnutí s novinármi. Informoval, že v súčasnosti je v Košiciach len približne 1000 hotelových lôžok vyššieho stredného štandardu, ktorý by vyhovoval organizátorom, tímom, rozhodcom a ich logistickému zázemiu. Podľa primátora zatiaľ nie sú presné kvantifikácie, aké budú potreby čo sa týka počtov, ale odhady hovoria o desaťnásobku súčasného stavu.

Knapík spresnil, že mesto už vytypovalo tri lokality, kde prejavili investori záujem postaviť nové hotely či ubytovacie kapacity vyššieho štandardu. Ide o areál bývalého pivovaru na Floriánskej ulici, kde by mal pribudnúť hotel s 200 - 250 lôžkami. Ïalšou lokalitou sú bývalé Malinovského kasárne, na využitie ktorých vypísali verejnú súťaž. Mesto ráta s novými ubytovacími kapacitami aj v areáli košického Auparku, s ktorým sa uvažuje na terajšom Námestí osloboditeľov.

Popri nových kapacitách sa ráta aj s revitalizáciou nateraz nefunkčného hotela Hutník a Kongresového centra a rekonštrukcia čaká aj hotel Slovan.

Podľa Knapíka mesto vstúpi do nových projektov s pozemkami - buď formou majetkového vkladu, alebo ich odpredajom pre investorov. Pri financovaní sa ráta aj s príspevkom zo štátneho rozpočtu.

Prípravu na svetový šampionát chce mesto Košice zorganizovať tak, aby mohlo povedať hotovo na jeseň 2010, zdôraznil primátor. Dodal, že nové kapacity poslúžia nielen pri dôstojnej organizácii šampionátu, ale aj do budúcnosti na ďalšie komerčné využitie, pretože Košice sú miestom častých medzinárodných spoločenských, kultúrnych a športových podujatí.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]