magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Piť vodu zo studničiek v Slovenskom raji môže byť nebezpečné
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Jul 11 2006 - 10:11 GMT
(TASR) - Voda vo väčšine studničiek Slovenského raja je nevyhovujúca, na čo by mali turisti pamätať najmä v čase letných horúčav. Podľa výsledku kontrol uskutočnených v apríli a júni, nevyhovujúca voda bola v ôsmich z dvanástich sledovaných studničiek.
Požiadavkam nezodpovedala voda z vrtu oproti reštaurácii Koliba na Podlesku, Sokolského prameňa na Čingove, Prameňa sv. Bruna na Kláštorisku, zo studničiek v lokalite Klauzy, Sokol - Čierna dolina (oproti horárni), Veľký Kyseľ - pod Biskupskými chyžkami, Bikšová lúka a Novoveská Huta - Rybníky.
V súlade s normami bola voda v Grófskej studni na Košiarnom briežku, voda oproti parkovisku na Podlesku, pri ceste medzi Kláštoriskom a Podleskom a na vrchole Suchej Belej.
Riaditeľ Správy Národného parku Slovenský raj Dušan Bevilaqua však upozornil, že kvalita vody v studničkách sa môže meniť v závislosti od konkrétnych podmienok. Vplýva na ňu aj zvýšená návštevnosť, ktorá sprevádza začiatok leta v Slovenskom raji. Návštevníkom preto odporučil, aby si v horúcich letných dňoch brávali so sebou na túru vlastnú zásobu tekutín, najlepšie čaju či minerálnej vody.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]