magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Letný Ekotábor Priateľov Zeme-SPZ začína už zajtra
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Jul 21 2006 - 16:09 GMT
Na bylinkovej farme na Odorici pri Levoči sa zajtra začína Ekotábor Priateľov Zeme-SPZ. Ide o jeho deviaty ročník. Tábor bude venovaný poznávaniu prírody, diskusiám o ľudských právach, remeslám, ale aj praktickej pomoci miestnej komunite.

„Očakávame viac ako 50 ľudí. Budú tvoriť pestrú skupinu. Medzi účastníkmi sú rodiny s deťmi, stredoškoláci, ale aj tridsiatnici,“ hovorí organizátorka tábora Ivana Machová z Priateľov Zeme-SPZ.

Program budú tvoriť aktivity, ku ktorým sa ľudia z miest cez rok nedostanú. Prázdninujúci sa budú venovať zberu a sušeniu liečivých rastlín, hrabaniu sena, výstavbe detského ihriska či výrobe drevenej brány.

Organizátori využijú prítomnosť remeselníkov zo Spišského Hrohova, vďaka ktorým si účastníci budú môcť vyskúšať drotárstvo, výšivky, drevorezbu a ďalšie. „Budeme tiež pomáhať obci – napríklad pri riešení problému čiernych skládok,“ dodáva Machová.

Popoludňajší a večerný program bude tvoriť zábava, ale aj prednášky. Pozvanie Priateľov Zeme-SPZ prijal kazateľ Cirkvi bratskej, spisovateľ a výtvarník Daniel Pastirčák, ktorý bude hovoriť o vzťahu kresťanstva a ekológii a o umení a spiritualite. Pripravená je aj prednáška o občianskom aktivizme, o ktorú sa postará právnik Vladimír Pirošík a o ochrane mestskej zelene, ktorú povedie Katarína Šimončičová zo Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny. O bylinkách bude rozprávať pestovateľka liečivých rastlín zo Zväzu Ekontrend a majiteľka farmy na Odorici Zuzana Homolová. Jan Beránek z Greenpeace príde s prednáškou o jadrovej energii a obnoviteľných zdrojoch.

Naplánované sú aj dva celodenné výlety do prírody a hudobná zábava vrátane kurzu bubnovania. Tábor sa končí v nedeľu, 30. júla.

(TLAČOVÁ SPRÁVA)

Viac informácií:
Ivana Machová, Priatelia Zeme-SPZ, Tel: 0903 773 003, [email protected]

Priatelia Zeme sú najväčšou federáciou environmentálnych organizácii na svete. Ich poslaním je ochrana životného prostredia, presadzovanie trvalo udržateľného rozvoja a podpora sociálnej spravodlivosti.
Priatelia Zeme-SPZ * P.O.Box H-39 * 040 01 Košice * tel./fax: 055 677 1677 * www.priateliazeme.sk/spz
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]