magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Getrag Ford vybuduje v Kechneci nový závod, zmluvu podpísali dnes na MH
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Aug 18 2006 - 16:17 GMT
(TASR) - Spoločnosť Getrag Ford Transmissions Slovakia, s. r. o., Košice, vybuduje v SR nový závod na výrobu a montáž motocyklových a automobilových prevodoviek typu PowerShift™ pri obci Kechnec v košickom regióne. Implementačnú zmluvu o tom dnes podpísali minister hospodárstva SR ¼ubomír Jahnátek, konateľ spoločnosti James Sheenan a riaditeľ výrobného závodu Getrag Ford Transmissions Slovakia Bernard Maury.

Spoločnosť v rámci projektu preinvestuje viac ako 10 miliárd Sk a priamo vytvorí 780 pracovných miest. Celková výška štátnej pomoci je 2 miliardy Sk, z toho 1,5 miliardy Sk tvorí grant na investičné náklady, vrátane príspevku na vzdelávanie, a 500 miliónov Sk úľava na dani z príjmov. Štátna pomoc na jedno pracovné miesto je 2,614 milióna Sk.

Getrag Ford Transmissions Slovakia, s. r. o., so sídlom v Košiciach je 100-% dcérskou spoločnosťou Getrag Ford Transmissions GmbH a je spoločným podnikom GETRAG a Ford Motor Company.

TASR o tom informovala Dagmar Hlavatá z odboru pre vzťahy s verejnosťou a komunikácie Ministerstva hospodárstva (MH) SR.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]