magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Spišskonovoveská Villa Pharm ohlásila hromadné prepúšťanie 55 zamestnancov
@ Aktuálne -> Región      Sep 07 2006 - 15:07 GMT
(TASR) - Hromadné prepúšťanie 55 zamestnancov ohlásila distribučná farmaceutická spoločnosť Villa Pharm v Spišskej Novej Vsi, ktorá v závere septembra končí svoju činnosť.

Dopad hromadného prepúšťania nebude dramatický. "¼udí, ktorých sa dotkne, sme už informovali o voľných pracovných miestach v spoločnostiach Embraco Slovakia a CRW, obe so sídlom v Spišskej Novej Vsi. Prvá je výrobcom kompresorov a zamestnať sa tam môžu predovšetkým muži. Druhá je producentom plastových výrobkov a priestor tam dostanú aj ženy. Menej šancí majú administratívni pracovníci," uviedla pre TASR Miluše Bendíková z tamojšieho úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Spresnila, že spoločnosť Villa Pharm končí s distribúciou liekov a zdravotníckeho materiálu na základe rozhodnutie jediného spoločníka. Vedenie rokovalo s odborármi v polovici augusta a s prepúšťaním začne v druhej polovici septembra. Desať ľudí, ktorí mali zmluvy na dobu určitú, už zo spoločnosti odišlo.

Aktuálna miera nezamestnanosti v okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica je 15 %. V ponuke úradu práce je asi 150 voľných pracovných miest, predovšetkým v robotníckych profesiách.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]