magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

SPORT POINT CUP - PRETEKY NA BIKROSOVEJ DRÁHE
@ Šport -> Podujatia      Sep 12 2006 - 15:53 GMT
Na bikrosovej trati na na Lidickom námestí bolo v uplynulých týždňoch rušno. Úprava dráhy i rastúci počet jazdcov na dráhe upútavali pozornosť obyvateľov i okoloidúcich a naznačovali, že niečo sa chystá. Tento víkend sa už od rána sa v blízkosti dráhy zhromažďovali desiatky pretekárov a ich priaznivcov na SPORT POINT CUP-e.

Sobotňajší program po tréningoch odštartovali individuálne merané kvalifikačné jazdy pretekárov vo fourcrosse. V nich si najlepšie s nástrahami trate poradili Michal Tomčo (kategória do 12 rokov), František Lami (13-16 rokov) a Rastislav Pirman (od 17 rokov). Podľa dosiahnutých časov boli pretekári zoradení do pavúka. V popludňajšom programe sa striedali vylučovacie jazdy fourcrossárov s rozjazdami 8. kola Slovenského pohára BMX. Obdiv za svoj výkon si zaslúžia pretekári usporiadateľského klubu Tomáš Kupec, Michal Tomčo, František Lami, Hana Jergušová a Milan Ilkovič, ktorí zvládli, účasť na oboch pretekoch. Víťazmi finálových jázd vo fourcrosse sa stali Michal Tomčo, František Lami a Rastislav Pirman, tí istí pretekári, ktorí dosiahli na trati najrýchlejšie časy. Zaujímavosťou kategórie 13-16 rokov je, že na druhom mieste sa umiestnila Hana Jergušová - jediné dievča v celej súťaži. Jej súperi však nemusia byť sklamaní, pretože ich porazila finalistka z tohtoročných ME BMX. Všetci pretekári si pri záverečnom vyhlasovaní výsledkov prevzali diplom a odmenu za účasť, prví piati v každej kategórii aj vecné ceny.

V nedeľu boli na programe preteky pre neregistrovaných pretekárov a OPEN, ktoré sa v programe striedali s 9. - záverečným kolom Slovenského pohára BMX. V kategóriách od najmenších detí (najmladší pretekári mali len 4 roky) až po OPEN, kde jazdili spolu horáci s bikrosármi sa predstavilo spolu 52 pretekárov. Na skrátenej trati v kategórii do 6 rokov bol najúspešnejší Andrej Michal Duplinský. Najpočetnejšia z detských bola kategória 7-8 ročných, kde si svoje sily zmeralo až 11 jazdcov. Šťastný deň mali dvojičky Pavol a Peter Tkáčovci, ktorí sa v deň svojich narodenín umiestnili v tejto kategórii na prvých dvoch miestach. 1. miestom v kategórii 9-10 ročných zúročil Richard Blaško systematický tréning na dráhe posledné dni pred pretekmi. V kategórii 11-12 ročných dominoval Lukáš Hochel, ktorý vyhral nielen finále, ale prvý bol aj vo všetkých rozjazdách. V kategórii 17+ si víťazstvo odniesol Martin Maurer, pre ktorého tieto preteky znamenali návrat po zranení koncom minulej sezóny. Jeho víťazstvo je o to cennejšie, že pred pretekmi trénoval hlavne s lopatou a krompáčom na príprave dráhy. V kategórii OPEN Rastislav Pirman z Bratislavy obhájil svoje víťazstvo zo soboty.
Prestávku medzi pretekmi a vyhlásením výsledkov vyplnila tombola, z ktorej si vďaka sponzorom zúčastnení odniesli naozaj hodnotné ceny.

Pri vyhlasovaní výsledkov si tí najlepší okrem vecných cien a diplomov prevzali aj v kategórii neregistrovaných ozajstné víťazné trofeje – poháre. Pre väčšinu z nich to bude najväčšia pamiatka na tieto preteky. Diplomom, cenou a sladkosťou boli za svoj výkon ocenení všetci zúčastnení pretekári.

Už teraz pozývame všetkých priaznivcov cyklistiky (najmä deti mládež a ich rodičov) na ďalšie akcie. O nich, ako aj ďalších našich aktivitách sa dozviete na klubovej stránke www.sarkan.d42.sk. Tu nájdete aj množstvo fotografií a kompletné výsledky z obidvoch víkendových dní.

Organizátori ďakujú:
- všetkým zúčastneným pretekárkom za účasť a predvedené výkony
- všetkým ich rodičom, ktorí si našli čas a prišli so svojimi deťmi
- všetkým divákom a fanúšikom, ktorí svojím povzbudzovaním vytvorili výbornú atmosféru
- všetkým sponzorom, ktorí umožnili podujatie pripraviť a odmeniť nielen tých najlepších, ale všetkých zúčastnených pretekárov
- Ferovi Myškovi, ktorý v servise a cyklo bazáre pomohol mnohým pretekárom
- a v neposlednej miere všetkým členom klubu a mnohým ďalším, ktorí sa podielali na príprave pretekov

VÝSLEDKY SPORT POINT CUP – BMX 10.9.2006:

Kategória N6–
1. Andrej Michal Duplinský
2. Dávid Vince
3. Slavo Radovan Smola
4. Daniel Oliver Sajták

Kategória N7–8
1. Pavol Tkáč
2. Peter Tkáč
3. Dávid Sidor
4. Veronika Koniarová
5. Ivan Jakub
6. Katarína Koniarová
7. Erik Torok
8. Marián Homola
9. Patrik Maďaran
10. Gabriel Bohunický
11. Dušan Sláma

Kategória N9–10
1. Richard Blaško
2. Šimon Tabačko
3. Lukáš Podracký

Kategória N11–12
1. Lukáš Hochel
2. Marek Laban
3. Július Hunyor
4. Patrik Štiavnický

Kategória N13–14
1. Vladimír Tukody
2. Jozef Lami
3. Michal Pajtaš
4. Martin Piga
5. Ondrej Homola

Kategória N17+
1. Martin Maurer
2. Laci Šipoš
3. Radoslav Matis
4. Peter Szabol
5. Róbert Roľa
6. ¼ubomír Grega
7. Tomáš Cserei
8. Dávid Schauler
9. Peter Grohoľ
10. Štefan Mosin
11. Peter Jenčík
12. Martin Jerguš
13. Michal Kutý

Kategória open
1. Rasťo Pirman
2. Martin Kotleba
3. Jakub Brziak
4. Jožo Semančík
5. Attila Oszgyáni
6. Peter Záhorčák
7. Michal Lami
8. Marek Papp
9. Bence Bujaky
10. Ivan Sabó
11. Miroslav Kováč
12. Csongor Fulai

(Tlačová správa)   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]