magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Víkendová pohľadnica z moldavského kúpaliska
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Sep 02 2002 - 10:52 GMT
Aj keď sa už leto blíži ku koncu a možno očakávať, že letné kúpaliská budú otvorené tak nanajvýš dva až tri týždne, stále je čas porovnať, aká kvalita služieb a cien medzi nimi vládne. Myslím si, že bez preháňania možno tvrdiť, že ak chce niektoré košické kúpalisko navštíviť rodina s dvoma deťmi, je vhodné, aby mala pri sebe aspoň 400 až 500 Sk. Vstupenky a ceny v bufetoch sú toho jasným dôkazom. O to prekvapivejšia bola návšteva letného kúpaliska v neďalekej Moldave.



Toto kúpalisko isto mnohí poznajú aspoň pohľadom z auta, keď idú v smere na Rožňavu. Aj keď je od Košíc vzdialené takmer 30 km, sumarizovaním cien vyšlo ako najlacnejšie.

Je potrebné povedať, že v ňom chýba typický plavecký bazén. Sú tu len dva menšie, z ktorých jeden má dåžku 25 metrov a druhý je detský atypického tvaru. Ide teda o kúpalisko určené skôr rodinám s malými deťmi. Vo väčšom z bazénov je voda hlboká od 1 do 1,5 metra. Tunajšia návšteva má však niekoľko nespochybniteľných pozitív.

Parkujete zadarmo. Pri návšteve bežného kúpaliska, ak idete autom, je často potrebné k celkovým nákladom zarátať cenu za parkovacie lístky. V Moldave pokojne vojdete autom za plot do areálu kúpaliska, kde v blízkosti pokladne zaparkujete zadarmo. Auto je na bezpečnom stráženom mieste.

Vzhľadom na rozľahlú plochu kúpaliska je tu návštevnosť pomerne nízka. Aj v čase najväčšej poludňajšej a popoludňajšej špičky vo väčšom bazéne nebolo viac ako 30 ľudí. Zvyčajne však skôr okolo 15. Žiadna hlava na hlave, dosť priestoru na plávanie, či na učenie plávania, ak máte deti, čo to potrebujú.

Príjemne ma prekvapila aj čistota. Tá sa týkala ako filtrovanej vody v bazénoch, tak i okolitej trávnatej plochy, alebo sociálnych zariadení. Ešte prekvapujúcejšie boli ceny. Deti do 6 rokov zadarmo, denná vstupenka pre dospelého 40 Sk. Ak si urobíte celkový prepočet rodiny s dvoma malými deťmi na základe vstupného košických kúpalísk, výsledok vyjde jednoznačný.

Návštevníci si tu majú možnosť zahrať aj minigolf. Vstupenka na minigolf s deviatimi dráhami stojí 5 Sk Stačí si to porovnať s Minigolfom Classic, prípadne areálom na Bankove.

Miestny bufet ponúka klasické kúpaliskové „menu“ ako hranolky, alebo hot dog. Ceny prekvapia. Sáčok zemiakových lupienkov, ktoré som kúpil v košických potravinách za 17 Sk, na kúpalisku predávali po 14 Sk. Za deci čapovanej kofoly tu necháte dve koruny. Čapované pivo Zlatý bažant za 16 Sk, za dvesto gramovú porciu hranoliek zaplatíte 15 Sk.

Každé kúpalisko má aj svoje nevýhody. Nevýhodou tunajšieho areálu je snáď len nedostatok tieňa. Zišlo by sa vysadiť ešte zopár stromov. Inak, ak budem mať opäť záujem vybehnúť s deťmi k vode, kde im nikto neskáče na hlavu a majú dosť priestoru na šantenie, vyberiem sa opäť do Moldavy.

...a týmto sme im urobili reklamu úplne zadarminko. Nie na komerčnej báze, ale na základe dobrého pocitu spokojného zákazníka...

2. 9. 2002
Slavomír Szabó   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]