magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Minister Kašický ukončil návštevu útvarov 2. mechanizovej brigády v Trebišove
@ Aktuálne -> Verejná správa      Nov 02 2006 - 18:00 GMT
(TASR)- Oboznámiť sa s reálnym stavom útvarov 2. mechanizovanej brigády a s ich problémami bolo cieľom pracovnej návštevy ministra obrany Františka Kašického, ktorý dnes zavítal do Prešova, Michaloviec a Trebišova.

Dominantnou témou spoločných rozhovorov s predstaviteľmi spomínaných útvarov bola príprava novely Zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov, v ktorej chce rezort navrhnúť, aby príspevok na bývanie nepatril iba od hodnosti čatára a vyššie, ale od nižších funkcií. Zároveň sa dotkli aj príspevku na cestovné a pod.

Minister monitoroval podmienky, v akých profesionálni vojaci pôsobia a žijú. Konštatoval, že jednotlivé zariadenia a ubytovacie kapacity, ktoré prešiel, sú na rozdielnej úrovni a rôznej kvality. Podľa Kašického je jednoduchšie dať vojakom príspevok na ubytovanie ako investovať nemalé zdroje do rekonštrukcií starých budov. "Mne ide o to, že ak si má profesionálny vojak profesionálne plniť svoje úlohy, musí mať na to vytvorené aj podmienky, a jedna z nich je práve aj to ubytovanie a relax po práci," uviedol pre TASR Kašický. Dodal, že najvypuklejším problémom, s ktorými sa spomínané útvary v súčasnosti boria, sú finančné prostriedky smerujúce do objektov, v ktorých vojaci pracujú. "Keď som videl tie pracovné podmienky, ktoré majú niektorí velitelia v Michalovciach, tak sú katastrofálne. Jedna budova je už v rekonštrukcii, ja som bol veliteľom požiadaný, aby sme možno zmenili účelnosť využitia tej budovy na to, aby slúžila aj na ubytovanie profesionálnych vojakov najnižších hodností, ale súčasne aby sa využívala aj na kancelárske priestory," doplnil Kašický. Dodal, že finančné prostriedky na rekonštrukcie v rezorte sú, "len sa musia správne využívať".

Minister sa venoval aj príprave na vysielanie slovenských jednotiek do zahraničia, kde pôsobí v súčasnosti asi 630 vojakov, starostlivosti o vojenských dôchodcov a pod.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]