magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pri Veľkých Kapušanoch chcú postaviť priemyselný park
@ Aktuálne -> Región      Nov 09 2006 - 17:11 GMT
(TASR) - Znížiť vysokú až 28-% mieru nezamestnanosti výstavbou priemyselného parku je cieľom samosprávy vo Veľkých Kapušanoch a troch okolitých obciach.

"Do konca mesiaca ukončíme prípravu štúdie, potom začneme s prípravou projektovej dokumentácie," uviedol dnes TASR primátor Veľkých Kapušian Tibor Bodnár. Dodal, že park by sa mal nachádzať neďaleko obce Maťovské Vojkovce.

Snahu vytvoriť park, ktorý zabezpečí nové pracovné príležitosti, majú aj samosprávy v neďalekých Kapušianskych Kľačanoch a Budinciach. "Na vypracovanie štúdie sme získali grant z maďarského fondu v hodnote 2,5 milióna forintov (v prepočte vyše 345 000 Sk)," doplnil primátor. Dodal, že o investície v budúcom priemyselnom parku už prejavili záujem podnikatelia z Talianska, Francúzska či Rakúska.

Podľa Bodnára park vznikne na zelenej lúke. Mesto disponuje 36 hektármi (ha) pozemku, no park by sa mohol rozšíriť až na 80 ha. "Orientovať by sme sa chceli na poľnohospodárstvo a podobne," doplnil Bodnár. Za obrovskú výhodu považuje železničnú prekládku, ktorá sa nachádza v blízkosti plánovaného parku.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]