magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Amatérski umelci s duševným postihnutím ukázali v Rožňave svoje schopnosti
@ Aktuálne -> Región      Nov 23 2006 - 15:41 GMT
(TASR) - Ukázať schopnosti, talent a tvorivosť ľudí s duševným postihnutím je zámerom už tretieho ročníka súťažnej prehliadky Most úsmevov, ktorý sa dnes uskutočnil v Mestskom divadle Actores v Rožňave.

Festival dramatickej tvorivosti pre klientov Domovov sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja pripravil tamojší odbor sociálnych vecí, krajské osvetové stredisko, rožňavský Domov sociálnych služieb na Špitálskej 7 a Domov sociálnych služieb AMALIA v Rožňave. Podujatie, ktoré chce zároveň upriamiť pozornosť na neľahkú a záslužnú prácu pracovníkov zariadení sociálnych služieb, sa koná pod záštitou predsedu KSK Zdenka Trebuľu.

Do súťaže prihlásilo svojich klientov deväť domov sociálnych služieb. Predstavili tance, hudobno–dramatické pásma a činoherné predstavenia. Na prehliadke účinkujú výhradne amatéri – klienti zariadení sociálnych služieb v sprievode a za asistencie výchovných pracovníkov. Porota hodnotí výber témy, jej spracovanie, úroveň stvárnenia, pričom berie do úvahy aj zdravotné dispozície účinkujúcich a podiel spoluúčasti vychovávateľov. Víťaz prehliadky bude zastupovať KSK na celoslovenskej prehliadke dramatickej tvorby klientov domovov sociálnych služieb pre ľudí s duševnými poruchami a poruchami správania. Festivalu predchádzal odborný seminár, na ktorom pracovníci Krajského osvetového strediska v Košiciach poskytli zástupcom súťažných kolektívov teoretickú aj praktickú pomoc.

TASR o tom dnes informovala hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]