magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Basketbal: Košičanky do Litvy napriek postupovej istote víťazne naladené
@ Aktuálne -> Šport      Dec 12 2006 - 16:45 GMT
(TASR) - Už ako istý postupujúci celok z druhej priečky, ale napriek tomu s cieľom víťazne zakončiť svoje účinkovanie v I-skupine Európskeho pohára FIBA odcestujú basketbalistky K Cero V.O.D.S. Košice v stredu skoro ráno z Košíc cez Prahu a Viľňus do litovského Marijampole. Vo štvrtok o 18.00 nastúpi trojnásobný slovenský majster na palubovke tamojšieho tímu Arvi, nad ktorým pred necelým mesiacom doma zvíťazil 86:65.

"K dispozícii je kompletný káder, všetky dievčatá sú zdravotne v poriadku a uspokojí nás iba víťazstvo. Postup máme síce už vo vrecku, ale vzhľadom na systém súťaže zaváži každé víťazstvo pri nasadzovaní v šestnásťfinále a tiež pri prípadnom ďalšom postupe. Stretli by sme sa totiž s relatívne slabšími súpermi, ak sa vôbec dá o tom hovoriť. Posledný výkon tímu i výsledok v Moskve nás potešil, ale treba hrať naplno aj v Litve. Domáce dievčatá sú s jedným víťazstvom predposledné a už mimo hry, ale tým skôr môžu hrať uvoľnenejšie s úmyslom úspešného zakončenia pohárovej účasti. Vieme, kde je Arvi silné, musíme pod košom ustrážiť Razmaite, rozohrávačky Briedyte a Karajevovú a nesmieme zabudnúť ani na Američanku Crocketovú. Našťastie v Košiciach jej zápas nevyšiel, ale v odvete môže byť všetko inak," povedal tréner Košičaniek Vladimír Karnay.


Tabuľka skupiny po predposlednom kole:
1. Dinamo Moskva 5 5 0 447:332 10
2. K Cero V.O.D.S. Košice 5 3 2 412:342 8
3. Arvi Marijampole 5 1 4 335:415 6
4. Kara Trutnov 5 1 4 306:411 6   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]