magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na cestovanie na košický Lunik IX dohliada mestská polícia
@ Aktuálne -> Doprava      Jan 16 2007 - 12:45 GMT
(TASR) - Zabrániť stratám z cestovania na čierno i poškodzovaniu interiérov autobusov MHD má pravidelný dozor mestskej polície, ktorý samospráva Košíc zaviedla na linke na košické prevažne rómske sídlisko Lunik IX.

Pasažieri môžu od 15. januára na tejto linke nastupovať len prednými dvermi, preukázať sa cestovným lístkom a označiť ho, informovala dnes hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Jana Geročová. Spresnila, že na poriadok dohliadajú v pravidelných intervaloch pri nastupovaní i v interiéri autobusu príslušníci mestskej polície. Podľa Geročovej musel Dopravný podnik mesta Košice pristúpiť k tomuto opatreniu po dlhodobo pretrvávajúcich problémoch na linke, keď okrem cestovania na čierno a poškodzovania autobusov cestujúci linkou na Lunik IX často ohrozovali aj vodičov autobusov. Do budúcnosti mieni mestská polícia spolupracovať aj so štátnou políciou.
S opatreniami na linke č. 11 nesúhlasí samospráva Mestskej časti Lunik IX. Rómsky starosta Ladislav Šaňa pre TASR uviedol, že to považujú za diskrimináciu, pretože popri policajnom dozore obmedzili na linke aj frekvenciu spojov a zmenili jej trasu. Starosta odmieta kolektívnu vinu, keď za niekoľko nespratníkov musí trpieť niekoľko tisíc obyvateľov sídliska.
"Budeme sa sťažovať na Ministerstve dopravy, pôšt a telekomunikácií SR a keď to nepomôže, tak aj na medzinárodných inštitúciách" - dodal Šaňa.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]