magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Krompachy sa rozlúčili s obeťami tragického výbuchu
@ Aktuálne -> Región      Feb 08 2007 - 08:54 GMT
(TASR) - Najbližší príbuzní, ale aj približne 800 obyvateľov Krompách a okolia sa dnes popoludní naposledy rozlúčili s obeťami výbuchu rodinného domu. S tridsaťtriročnou manželkou Monikou a päťročnou dcérkou Lenkou sa v miestnom rímskokatolíckom kostole a na verejnom cintoríne rozlúčil manžel a otec Emil Ringoš. Jeho 10-ročný syn Jakubko je stále v nemocnici v Košiciach-Šaci, kde ho liečia z popálenín, ktoré má na 35 percentách tela.

Aj počas pohrebu vyjadrovali prítomní sústrasť a solidaritu s pozostalými finančnou zbierkou. Mesto už vyhlásilo verejnú zbierku s názvom Jakubko a číslom účtu 0523366730/0900, variabilný symbol: 020207. Podľa dostupných informácií je na ňom už približne 310 000 korún.
Riaditeľ nemocnice Juraj Vančík informoval, že Jakubkov stav je stabilizovaný, chlapec je pri vedomí, komunikuje a prijíma potravu. V piatok ho čaká ešte operácia. V starostlivosti lekárov by mal ostať najmenej mesiac.
Príčiny výbuchu, ktorý 2. februára pripravil dve rodiny o strechu nad hlavou, sú stále v štádiu vyšetrovania. Zachránil sa akoby zázrakom len Jakubko a jeho starý otec Ján Lang, ktorý chránil vnuka pred ohňom po výbuchu vlastným telom.
Výbuch zrovnal prízemný rodinný dom so zemou. Zranených bolo ďalších 11 ľudí.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]