magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Košiciach sa konal benefičný koncert Usmej sa na mňa
@ Aktuálne -> Región      Feb 12 2007 - 08:41 GMT
(TASR) - V poradí tretí benefičný koncert zorganizovalo dnes v Košiciach tunajšie občianske združenie (OZ) Usmej sa na mňa. Výťažkom aj z predaja vstupeniek v cene 199 alebo 249 Sk podporí sluchovo, zrakovo a mentálne postihnuté deti z Košíc a okolia.

Záštitu nad akciou v Dome umenia prevzala manželka prezidenta SR Silvia Gašparovičová a predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa.
Priateľom a sympatizantom OZ sa okrem umelcov Zuzky Smatanovej, Katky Koščovej, Mariána Čekovského a Pavla Hammela predstavili tvorivými aktivitami zdravotne postihnuté deti. Koncert úsmevov, ktorý moderoval Dodo Fila, sa tak stal príležitosťou pochopiť, že postihnutie v živote ešte nemusí byť dôvodom na ľútosť.
Počas koncertu premietli záznam z letného tábora, ktorý nafilmovali a spracovali sluchovo postihnuté deti. Práve na zorganizovanie tábora použilo OZ výťažok z koncertu v roku 2006. Okrem toho nakúpilo učebné a rehabilitačné pomôcky pre zdravotne postihnuté deti. Podľa Eriky Bočekovej z OZ podporili v roku 2006 štyri školy a poradenské pracovisko sumou bezmála 162 tisíc Sk.
Členmi OZ sú rodičia, učitelia a lekári zdravotne postihnutých detí. Zasadzujú sa o integráciu sluchovo, zrakovo, mentálne a telesne postihnutých detí a mládeže do spoločnosti. Učia ich využívať schopnosti, ktoré majú. Fórom ich prezentácie je aj benefičný koncert.
Všetky tri ročníky bola generálnym partnerom a darcom firma Slovenergo, spol. s r. o. Okrem toho sa jej zamestnanci podieľali na vytvorení internetovej stránky OZ a pomáhajú mu pri uchádzaní sa o podporu z rôznych grantov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]