magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Prvá osemročná internátna škola vznikne v Košickom kraji.
@ Aktuálne -> Medicína      Mar 23 2007 - 09:00 GMT
(TASR) - V Košickom kraji vytvoria prvú osemročnú internátnu školu pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia. Cieľom je podporiť deti vo vzdelávaní, znížiť záškoláctvo a dosiahnuť ukončené základné, prípadne stredoškolské vzdelanie u študentov prevažne rómskeho pôvodu.

Podľa slov vedúceho odboru školstva Košického samosprávneho kraja (KSK) Štefana Kandráča, súčasná legislatíva takýto typ vzdelávania zatiaľ neumožňuje. "Na základe schválenia samotného projektu obsahujúceho pedagogickú dokumentáciu Štátneho inštitútu odborného vzdelávania a následne rozhodnutím Ministerstva školstva SR o zaradení tohto systému ako experimentálneho vzdelávania, budeme môcť túto školu otvoriť. Predpokladáme, že sa nám to podarí zrealizovať najneskôr k 1. septembru 2009," povedal pre TASR Kandráč.
Z celoslovenského pohľadu ide o experimentálny projekt, do ktorého by sa chcel zapojiť Banskobystrický i Prešovský kraj.
Prvá internátna osemročná stredná odborná škola by mala vzniknúť na Gemeri v Nižnej Slanej. V prvej fáze, od septembra 2009, uvažuje Kandráč o prijatí 60 študentov. Podmienkou bude ukončený piaty ročník základného vzdelania.
Experimentálna škola bude v Košickom kraji situovaná v oblasti s najväčším výskytom detí zo sociálne znevýhodneného prostredia. Najviac poberateľov sociálnych štipendií, takmer 70 percent má Stredné poľnohospodárske učilište v Štítniku v Rožňavskom okrese.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]