magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

J&T: Strategické partnerstvo pre Hotel Slovan Košice.
@ Aktuálne -> Región      Mar 26 2007 - 09:05 GMT
(TASR) – Spoločnosť DIAMOND HOTELS CYPRUS LIMITED a Július Rezeš uzavreli zmluvu o strategickom partnerstve pri správe a vedení Hotela Slovan v Košiciach, na základe čoho bude developerom a investorom projektu tandem Interhouse Košice, a. s, a J&T Real Estate, a. s. "Hotel Slovan je tradičnou dominantou Košíc a zároveň je najlepším hotelom v metropole východu. Vhodne preto zapadá do koncepcie skupiny developersky budovať sieť hotelov na najvyššej úrovni," vysvetlil predseda predstavenstva J&T REAL ESTATE Peter Korbačka.

"Skupina J&T je v súčasnosti lídrom v segmente luxusných hotelov. Spojenie hotela Slovan s touto skupinou je preto príkladom typickej win-win stratégie, ktorá prináša osoh obidvom stranám," komentoval uzavretú zmluvu Július Rezeš, ktorý je predsedom Predstavenstva Interhouse Košice, a. s.
Predmetom partnerstva je spoločná príprava investície, zabezpečenie a realizácia rekonštrukcie a následná správa Hotela Slovan v Košiciach, ktorú zastreší Interhouse Košice, a.s. Rekonštrukcia v hodnote cca 700 miliónov Sk by mala zvýšiť úroveň a rozšíriť možnosti poskytovaných služieb.
Hotel Slovan sa nachádza priamo v historickom jadre Košíc. Jeho osobitosť zvýrazňuje centrálna poloha, bohatá história a dlhodobo prestížne spoločenské postavenie. Profesionálne služby, atraktívne priestory a dlhoročné skúsenosti vytvárajú ideálne podmienky aj pre usporiadanie rôznych spoločenských podujatí, biznis konferencií, seminárov. Spolu s Grandhotelom Starý Smokovec patrí do skupiny hotelov podnikateľského portfólia Júliusa Rezeša. J.Rezeš je okrem toho aktívny v realitnom biznise, obchode s priemyselnými komoditami a reklame. Obrat spoločnosti patriacich do jeho portfólia predstavoval v roku 2006 približne 1,6 miliardy Sk.
DIAMOND HOTELS CYPRUS LIMITED už je prítomný v hotelovom biznise na Slovensku. Prostredníctvom spoločnosti DIAMOND HOTELS SLOVAKIA, s.r.o., vlastní hotel Crowne Plaza Bratislava .
J&T je jedným z najaktívnejších investorov na území Slovenska a Českej republike. Je lídrom rozvoja Vysokých Tatier. Pripravovanou rekonštrukciou stredísk v Tatranskej Lomnici a Starom Smokovci a rekonštrukcie Grandhotela na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici investuje v regióne vyše 8 miliárd Sk. Okrem privátneho bankovníctva a realitného developerstva sa J&T sústreďuje predovšetkým na dlhodobé investície do českých a slovenských priemyselných podnikov, je aktívna v zdravotníctve potravinárskom priemysle a médiách. V uplynulom roku skupina J&T dosiahla čistý konsolidovaný zisk 4,38 miliardy Sk. Hodnota aktív skupiny dosiahla k 30. septembru minulého roka 103,75 miliardy Sk. Skupina zamestnáva takmer 5 000 pracovníkov.
TASR o tom informoval hovorca J&T Banka, a. s., pobočka zahraničnej banky Maroš Sýkora.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]