magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KSK: Absolventi stredných škôl nájdu informácie o zamestnaní na webe.
@ Aktuálne -> Región      Apr 04 2007 - 16:53 GMT
(TASR) - Aktuálne informácie o možnostiach zamestnania pre absolventov stredných škôl v Košickom samosprávnom kraji (KSK) sú v týchto dňoch zverejnené na internetovej stránke http://isak.vucke.sk. Stránka je výsledkom projektu Európskeho sociálneho fondu. Projekt Informačný systém pre uplatnenie absolventov v KSK (ISAK) sa zameriava na zvýšenie zamestnateľnosti absolventov škôl. Využíva efektívne poradenstvo o povolaniach a zamestnaniach a možnosť nepretržitého prístupu k informáciám cez komplexný regionálny informačný systém.

"Cieľom projektu bolo vytvoriť pomocný nástroj poradenstva o povolaniach a zamestnaniach, ktorý zvýši dostupnosť, kvalitu a rozsah informácií pre žiakov, študentov a absolventov," uviedla manažérka projektu Gabriela Hajduková.
Informačný systém ISAK má štyri základné moduly: Ponuka vzdelania, Ponuka práce a poradenstvo, Kvalifikačné požiadavky na absolventov a Vývoj trhu práce v kraji. Jadro systému tvoria povolania – ich charakteristika, potrebné vzdelanie, predpoklady, priemerná mzda. Okrem toho systém ponúka aj možnosti po ukončení štúdia a možno v ňom nájsť užitočné rady ako začať podnikať, ako sa pripraviť na pracovné interview alebo ako napísať životopis.
Súčasťou informačného systému sú aj testy vodcovských schopností, analýza profesionálneho typu a test profesionálneho rozvoja osobnosti. Po internetovej stránke sprevádza návštevníkov pri hľadaní informácií svišť, ktorý sa stal maskotom Systému Vedomostí a Informácii o Štúdiu a Trhu práce (SVIŠT).
Partnermi projektu sú Technická univerzita Košice a Agentúra na podporu regionálneho rozvoja Košice n.o.
Na dva roky trvajúcom projekte sa začalo pracovať v marci 2005. Jeho celkový rozpočet je 1 435 400 korún. Z tejto sumy hradí Európska únia a štátny rozpočet 1 363 630 korún, Košický samosprávny kraj sa podieľa čiastkou 71 770 korún.
TASR o projekte informovala hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]