magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Folkoristi zo Železiaru vyrazili za oblievačkou.
@ Aktuálne -> Región      Apr 10 2007 - 10:22 GMT
(TASR) – Do ulíc Košíc za oblievačkovými tradíciami Veľkonočného pondelka vyrazili aj členovia košickej folklórnej skupiny Železiar. Konský povoz spred troch rokov nahradil mikrobus. Pre 16 chlapcov je to pohodlnejšie a rýchlejšie.

"Musíme stihnúť obliať a vyšibať desať dievčat v mestských a prímestských častiach Košíc a na mikrobuse je to oveľa rýchlejšie ako na voze. Budeme mať vedrá a zásoby si vždy doplníme u dievčat," uviedol pre TASR jeden z členov oblievačkového mikrobusu Martin Zaremba.
Ako ďalej dodal, dievčatá sa môžu tešiť na poriadnu dávku vody, aby boli zdravé a krásne po celý rok. Nebude chýbať spev, hudba a kroje.
Folklórny súbor Železiar ako prvý v Košiciach zaviedol tradíciu oblievania dievčat na konskom povoze. Z roka na rok je v meste ťažšie zohnať kone a voz, ktorý folkloristi z praktických dôvodov už tretí rok nahrádzajú mikrobusom.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]