magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Zdravotnícke pomôcky za jeden milión skončili v Detskej nemocnici v Košiciach.
@ Aktuálne -> Medicína      Apr 10 2007 - 15:01 GMT
(TASR) - Zdravotnícky materiál a vybavenie v hodnote milióna korún dnes na 1. kliniku detí a dorastu LF UPJŠ a Detskej fakultnej nemocnici na Triede SNP v Košiciach priviezol kamión z Nemecka. Netradičnú formu pomoci slovenskému zdravotníctvu iniciovalo košické občianske združenie FEMAN. Pomoc je realizovaná cez projekt OSTEUROPA HILFE, na ktorom už päť rokov spolupracuje OZ FEMAN a nemecká spoločnosť GAB z Göttingenu. Materiál pochádza z nemeckých nemocníc, ktoré tiež prechádzajú transformáciou a redukujú počet lôžok.

Dovezený materiál je takmer nový, napr. hydraulické polohovateľné postele, invalidné a ortopedické vozíky, zdravotnícky materiál, ošatenie pre zdravotné sestry či záchranárske lôžka pre celkovú fixáciu tela. Časť zdravotníckeho materiálu skončí aj na transfúznom oddelení v Košiciach.
Pre OZ FEMAN ide v poradí o desiaty transport zdravotníckeho materiálu v priebehu piatich rokov. Na začiatku iniciatívy cezhraničnej pomoci bola negatívna skúsenosť riaditeľa OZ FEMAN a mestského poslanca Eduarda Buraša. "Počas hospitalizácie môjho syna v nemocnici som nebol spokojný s materiálnym vybavením oddelenia, čo ma podnietilo zorganizovať dovoz materiálu z Nemecka," prezradil Buraš, ktorý neváhal minulý týždeň stráviť 36 hodín cestovaním v aute, aby mohol byť osobne v Nemecku pri nakladaní zdravotníckeho materiálu.
OZ FEMAN už takto pomohlo Domovu sociálnych služieb v Ždani, Resocializačnému zaradeniu pre mladistvých v Košiciach na Bankove, Dojčenskému ústavu v lokalite Červený breh, a Domovu dôchodcov na Garbiarskej ulici v Košiciach.
Dovoz zdravotníckeho materiálu finančne podporil košický dopravca a pomoc prisľúbilo aj mesto Košice.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]