magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V KSK zrekonštruujú tento rok 94 kilometrov ciest.
@ Aktuálne -> Región      Apr 17 2007 - 13:47 GMT
(TASR) - Poslanci Košického samosprávneho kraja (KSK) schválili návrh na rekonštrukciu takmer 94 kilometrov ciest s nákladom okolo 300 miliónov korún projektovou formou verejno-súkromného partnerstva - Public-Private Partnerships (PPP). Forma PPP efektívne využíva pri budovaní infraštruktúry alebo iných investícií vo verejnom záujme súkromné a verejné zdroje financovania.

Celý objem opráv sa vykoná tohto roku a KSK bude náklady splácať sedem rokov. Výhodou projektu je skvalitnenie väčšieho rozsahu cestnej siete v jednom roku, zabránenie ďalšiemu pokračovaniu degradácie vozoviek, čo by malo za následok vyššie náklady na opravy ciest, ako aj fakt, že práce budú zrealizované za tohtoročné ceny, teda bez ich predpokladaného nárastu v dôsledku zvýšenia indexu cien prác v rokoch 2008 a 2009.
Verejné obstarávanie na stavebné úpravy ciest v rámci projektu PPP bude ukončený v júli. Samotné práce budú realizované v auguste až novembri 2007. Výsledkom bude takmer 94 km opravených povrchov vozoviek na území KSK. Synergickým efektom so zdrojmi Európskej investičnej banky bude v rokoch 2007-2009 dosiahnutá obnova a rekonštrukcia takmer 300 km ciest a mostov, čo spolu s už realizovanými stavebnými úpravami od roku 2004, keď KSK prevzal cesty II. a III. triedy, predstavuje celkovú dĺžku 560 km.
TASR informovala hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobríková.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]