magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košická Steel Aréna si v sobotu pripomenie prvé výročie.
@ Aktuálne -> Región      Apr 23 2007 - 16:24 GMT
(TASR) - Steel Aréna Ladislava Trojáka v Košiciach je najmodernejšou a jedinou multifunkčnou halou na Slovensku. V sobotu si prvé výročie pripomenie pop - rockovým koncertom Racing fest. "Medzi hlavnými hosťami večera vystúpi Zlatý slávik 2006, skupina DESmod s momentálne najpopulárnejším slovenským spevákom Kulym, skupina No Name, ako aj Ivan Tásler s IMT Smile. Koncert sa začne o 18-tej hodine. Príležitosť vystúpiť dostanú i začínajúce kapely. Pre halou bude pripravených niekoľko stánkov s občerstvením a všetkým čo majú ľudia radi," prezradil manažér Steel Arény Igor Havrila.

Ako ďalej dodal, hudobný koncert bude prvýkrát na Slovensku prenášaný na veľkoplošnú obrazovku zavesenú v strede hracej plochy a na 42 plazmových obrazovkách rozmiestnených po Steel Aréne.
Košický hokejový stánok ako jediný na Slovensku disponuje špeciálnou hmotou - ice covertan na pokrytie ľadovej plochy. Vďaka jednoduchej montáži sa klzký ľad premení v priebehu necelej hodiny a pol na bezpečné korzo, či hľadisko.
Multifunkčnosť haly už preverilo niekoľko kultúrnych a spoločenských podujatí. "Mali sme tu Bryana Adamsa, Deep Purple, Labutie jazero, slovenskú špičku populárnej hudby, Arasha, urobili sme divadelné predstavenie, muzikál, výstavu, ples... Sami sebe sme dokázali, že sme schopní pripraviť takmer všetko," uviedol Havrila.
Najmodernejšiu halu na Slovensku v minulom roku navštívilo 220 tisíc divákov, v priemere 5650 divákov na hokejové zápasy a skoro 6500 na mimohokejové zápasy.
V tomto roku aréna očakáva takmer dvojnásobný nárast počtu návštevníkov. "Chystajú sa veľmi veľké a krásne veci, možno ako jediné v Európe. Aréna si počas jedného roka vybudovala veľmi dobrý kredit u organizátorov kultúrnych a športových podujatí nielen na Slovensku ale i v Európe. Jediné, čo môžem pred podpísaním zmlúv k jednotlivým akciám prezradiť, je, že znova ponúkneme čosi výnimočné z kultúry, športu a na svoje si prídu aj deti," dodal Havrila.
Steel Aréna vznikla na mieste starého zimného štadióna L. Trojáka a prvých fanúšikov privítala 24. februára 2006. Prvý zápas Košice - Zvolen sa odohral 3. marca. Košický štadión je domovským stánkom hokejistov HC Košice, dvojnásobných majstrov ČSSR (1986 a 1988) a trojnásobných majstrov Slovenska (1995, 1996 a 1999).
Steel Aréna v roku 2011 privíta na svojom ľade hokejistov majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]