magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Záujem o produkty finančnej skupiny ČSOB na východe Slovenska sa zvyšuje.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Apr 27 2007 - 09:29 GMT
(TASR) - Finančná skupina ČSOB zaznamenala v minulom roku na východe Slovenska zvyšujúci sa záujem o jej produkty. Celkový objem poskytnutých hypotekárnych úverov v roku 2006 sa v tomto regióne zvýšil o 371 miliónov Sk, čo predstavuje 53-% medziročný rast. Objem spotrebiteľských úverov dosiahol 187,8 milióna Sk a zaznamenal 23-% nárast oproti roku 2005.

"Na východe SR pokračovala ČSOB v rastúcom trende hypotekárnych úverov, keď objem poskytnutých hypotekárnych úverov medziročne vzrástol o 53 %. Celkovo banka poskytla k 31. marcu hypotéky v sume 1,1 miliardy Sk, z toho 107 miliónov Sk v tomto regióne," uviedol Viliam Kováč, regionálny riaditeľ pre súkromnú a podnikovú klientelu ČSOB.
Banka poskytla k 31. marcu 2007 spotrebné úvery v celkovej hodnote 234 miliónov Sk. V minulom roku banka v 13 pobočkách v Prešovskom a Košickom kraji poskytla spotrebiteľské úvery v objeme 188 miliónov Sk, čo predstavuje nárast o 23 % oproti roku 2005.
ČSOB obsluhuje vyše 42 000 klientov v 84 pobočkách na Slovensku.
Na konci roka 2006 mala ČSOB na Slovensku 14 obchodných centier – špecializovaných pobočiek pre malých a stredných podnikateľov v Košiciach, Prešove a Poprade.
ČSOB je univerzálnou bankou pôsobiacou na území Českej a Slovenskej republiky. Bola založená v roku 1965. V roku 1999 sa jej majoritným akcionárom stala belgická KBC Bank, ktorá je členom KBC Group - finančného lídra v Belgicku a v strednej Európe v Českej republike, Maďarsku, Poľsku, na Slovensku a v Slovinsku. KBC Group zamestnáva viac ako 50 000 zamestnancov a obsluhuje 12 miliónov klientov. Jej aktuálna trhová kapitalizácia je 30 miliárd EUR, čo je v prepočte vyše 1 bilión SKK.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]