magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

K štrajkovej pohotovosti sa košické nemocnice zatiaľ nepridali.
@ Aktuálne -> Medicína      May 02 2007 - 15:36 GMT
(TASR) - K štrajkovej pohotovosti slovenských nemocníc sa zatiaľ nepridali lekári vo Fakultnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach, súkromnej nemocnice Košice - Šaca či Detskej nemocnice v Košiciach. Zdravotná starostlivosť je plne zabezpečená.

Lekárske odborové združenie (LOZ) vyhlásilo v slovenských nemocniciach k 1. máju 2007 štrajkovú pohotovosť. "Členovia miestnej organizácie LOZ zatiaľ vedeniu Fakultnej nemocnice L. Pasteura Košice neoznámili, či vstúpili do štrajkovej pohotovosti ani akú formu štrajkovej pohotovosti zvolili. Zdravotná starostlivosť je vo Fakultnej nemocnici L. Pasteura Košice plne zabezpečená," povedala Jaroslava Oravcová z košickej FN.
V prvej súkromnej nemocnici na Slovensku v Košiciach-Šaci sa lekári rovnako nepridali a ani neplánujú pridať k štrajkovej pohotovosti. "Nepochybne je potrebné zvýšiť platy zdravotníkov, ale naši lekári a sestry sú motivovaní inak ako inde. Vyšší plat si vyžaduje aj vyššie výkony," uviedol pre TASR riaditeľ šačianskej nemocnice Juraj Vančík.
K štrajkovej pohotovosti sa doposiaľ nepridali ani lekári Detskej nemocnice. Podľa slov hovorkyne nemocnice Veroniky Krausovej vedenie zatiaľ nie je informované o podobnom kroku lekárov v ich zariadení.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]