magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Aleja novej Európy bude Košičanom pripomínať vstup SR do EÚ.
@ Aktuálne -> Región      May 10 2007 - 08:51 GMT
(TASR) - Dvanásť nových členov EÚ pripomína 12 mladých stromov Aleje novej Európy, ktorú odovzdali včera slávnostne Košičanom v parčíku na Ružínskej ulici. Posledný javor zasadil spolu so školákmi a škôlkarmi primátor mesta František Knapík.

Mladé stromy pre pamätnú aleju - javory, lipy, hraby a jaseň, ktoré zasadili medzi staršie stromy, poskytla Správa mestskej zelene. Podľa Knapíka symbolizujú náš vstup do EÚ pred tromi rokmi ako prelomové obdobie, ktoré už poznačilo a aj v budúcnosti významne ovplyvní život našich obyvateľov. "Je dobré, keď sa takáto udalosť pripomína aj takýmito úkonmi, ktoré pretrvajú generácie," uviedol primátor. Pripomenul, že členstvo SR v EÚ významne ovplyvnilo aj fungovanie samosprávy od roku 2005 už na princípoch finančnej decentralizácie a vláda nedávno schválila aj Chartu miestnych samospráv platnú v EÚ.
Odovzdaním Aleje novej Európy v spolupráci s informačným centrom Európskej komisie Europe Direct (ED) v Košiciach si mesto pripomenulo aj 50. výročie podpísania Rímskych zmlúv a Deň Európy. ED pripravilo na tieto dni pre občanov vo vestibule Magistrátu mesta Košice zároveň informačnú výstavku o EÚ. Podľa riaditeľa infocentra Vladimíra Cirbesa občania ich môžu navštíviť a pýtať si informácie o EÚ po celý rok, čo využívajú najmä mladí ľudia a podnikatelia.
Aleje novej Európy sú aj v ďalších 11 mestách Slovenska a v obci Kokšov - Bakša pri Košiciach.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]