magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Futbal: Artmedia Bratislava - MFK Košice 3:2, text, hlasy trénerov.
@ Aktuálne -> Šport      May 16 2007 - 08:43 GMT
(TASR) - Neubehla ani štvrťhodina a hostia viedli 2:0. Ešte k tomu Cicman napálil do žrde a brankár Čobej, ktorý sa po poldruha roka vrátil do ligovej bránky Artmedie, si ešte na loptu nesiahol. Vyzeralo to po žilinskom výprasku na ďalší debakel. Tým skôr, že Košičania produkovali veľmi dobrú kombinačnú hru s úmyslom tentoraz ju aj zakončovať streľbou. Osou tejto hry bol Bicák, ale ostatní hráči poľa mu šikovne sekundovali.

Celkom inak to vyrezalo v košickej obrane, lebo keď sa postupnou kombinačnou hrou Artmedia priblížila k 16-tke hostí, kopil sa v nej zmätok nad zmätok. Domáci to využili, vložili do hry bojovnosť, tlak a najmä streľbu. Ešte do prestávky mohli vyrovnať. Ale ujala sa len odvážna strela Straku, zatiaľ čo ani z pokutového kopu sa nepodarilo dosiahnuť gól. Trest nariadil veľmi dobrý rozhodca Samotný za faul Školníka na Oravca. Zrejme tento kanonier si chcel posilniť svoju poprednú pozíciu na listine strelcov, šiel k značke, ale jeho tvrdú strelu brankár Putnocký vystihol. Po zmene strán bolo už len otázkou času, kedy sa stále lepšia hra a úsilie domácich odzrkadlia v góloch. Čišovskému sa hlavou podarilo vyrovnať a v nadstavenom čase Kozákov voľný kop ako center pred bránku prenikol až do košickej siete.


Štefan Horný, tréner Artmedie: "Po prehre v Žiline bolo mužstvo v psychickom útlme. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. U súpera sa prejavila jeho silná ľavá strana a keďže Bicák má výbornú finálnu prihrávku, prehrávali sme 0:2. Dosť skoro sa mužstvo zmobilizovalo, takmer vyrovnalo nepriaznivý stav zápasu, ale k úplnému zlomu došlo až po prestávke a s ním aj šťastný víťazný gól."
Ján Kozák, tréner Košíc: "Chceli sme prekvapiť aktívnou hrou, napádať súpera na jeho polovici a vyvarovať sa chýb v obrane. Dlho sa to darilo a preto sme získali dvojgólové vedenie. Takto sme využili rozladenie domácich po žilinskom debakli, ale nakoniec sa prejavila ich kvalita a šťastne zvíťazili. Stalo sa tak po poctivom výkone mužstiev, škoda len že tomuto zápasu chýbala divácka kulisa."   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]