magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Phoenix Zeppelin, ktorý investoval v Košiciach, očakáva rast obchodného obratu.
@ Aktuálne -> Región      May 18 2007 - 14:19 GMT
(TASR) - Zvýšenie tohtoročného obchodného obratu na 1,7 miliardy Sk, čo je nárast oproti vlaňajšku o 0,4 miliardy Sk, očakáva v roku 2007 líder na slovenskom trhu so stavebnými a zemnými strojmi spoločnosť Phoenix Zeppelin so sídlom v Banskej Bystrici. Prispieť k tomu má aj nové stredisko, ktoré spoločnosť dnes otvorila v košickej Mestskej časti Šaca.

"Je to prvá naša vlastná investícia v hodnote 70 miliónov Sk," uviedol riaditeľ spoločnosti Milan Štrbavý. Jej lokalizácia na východné Slovensko nebola podľa neho náhodná. Phoenix Zeppelin, ako výhradný slovenský obchodný zástupca značiek Caterpillar, Zeppelin, Hyster a ďalších, tu má najväčšiu koncentráciu obchodných partnerov, pričom sa tu stará približne o 500 strojov. Doteraz sídlila v prenajatých priestoroch košických Inžinierskych stavieb. Podľa Štrbavého zámerom novovybudovanej prevádzky je skvalitniť služby pre významný trh na východe Slovenska, kde spoločnosť očakáva rastúci dopyt po cestných, stavebných a manipulačných strojoch v súvislosti s oživením stavebnej výroby, výstavbou priemyselných parkov a infraštruktúry. Okrem predajného a servisného oddelenia je súčasťou nového strediska požičovňa stavebných strojov a mechanizácie The Cat Rental Store.
Vlani sa na Slovensku predalo približne 1 080 stavebných strojov, z čoho tvoril podiel spoločnosti Phoenix Zeppelin vyše 20 %. Čoraz viac sa spoločnosť venuje službám, v ktorých pracuje polovica zo 117 zamestnancov.
Spoločnosť Phoenix Zeppelin vznikla v roku 1993 ako dcérska spoločnosť so 100-% účasťou Phoenix Zeppelin v ČR. Zameriava sa na predaj a servis hlavne výrobkov americkej firmy Caterpillar. Tá dosiahla vlani obchodný obrat 37 miliárd USD, v prepočte asi 922,3 miliardy SKK, a vo výrobných závodoch v 21 štátoch sveta zamestnáva 69 000 pracovníkov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]