magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Novovymenovaný izraelský veľvyslanec oficiálne navštívil Košice.
@ Aktuálne -> Región      May 29 2007 - 09:09 GMT
(TASR) - Novovymenovaný izraelský veľvyslanec v SR Zeev Boker včera počas oficiálnej návštevy Košíc ocenil dobré vzťahy s mestom, kde žije jedna z najpočetnejších izraelských enkláv na Slovensku.

Veľvyslanec sa zaujímal aj o život približne 100-člennej izraelskej komunity, ktorú tvoria prevažne študenti Univerzity veterinárneho lekárstva v Košiciach. Ako povedal, študenti, s ktorými sa dnes stretol na univerzite, si "vychutnávajú pohostinnosť Košíc".
Primátor František Knapík ocenil veľvyslancov záujem spolupracovať v oblasti kultúry na obnove historických pamiatok, športu a vzdelávania. Či pôjde priamo o obnovu košických synagóg, veľvyslanec ani primátor nešpecifikovali. "Máme rozbehnutých niekoľko vlastných projektov na záchranu a obnovu židovských synagóg, "dodal Knapík. Veľvyslancovi okrem iného prisľúbil pomoc Košíc deťom žijúcim v meste Sderot, neďaleko vojnou zmietaného pásma Gazy.
Izraelský veľvyslanec navštívil aj softvérové a vývojové stredisko spoločnosti NESS Slovakia, a.s., ktorá zamestnáva viac ako 100 zamestnancov prevažne s vysokoškolským vzdelaním.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]