magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Futbal: MFK Košice - FC Nitra 3:0 v 14. kole CL.
@ Aktuálne -> Šport      May 31 2007 - 09:21 GMT
(TASR) - MFK Košice - FC Nitra 3:0 (2:0)
Góly: 15. J. Novák, 43. Kolbas (z 11 m), 47. Bjedov. Rozhodoval: Trutz (od 66. Hriňák), ŽK: Kišš - Čeman, Kostoláni, Karlík, ČK: 88. Kostoláni po druhej ŽK, 550 divákov.

zostavy a striedania:

MFK: Putnocký - Kišš, Školník, Pavol Majerník, Šimko - Kolbas (77. Lesniak), Cicman, Matič (78. Sovič) - J. Novák, Bjedov, Bicák (77. I.Kozák)
FC: Senecký - Čeman (46. Valenta), Szorád, P. Farkaš (78. Karlík), Ďatko - M. Farkaš, Kostoláni, Babic, Jakubiak - A. Hesek, Čurgali (46. Košút)
S vetrom hrajúci Košičania to s víťaznou rozlúčkou so sezónou v priamom súboji o piate miesto v tabuľke mysleli od začiatku veľmi vážne. Ich úvodné pokusy o rýchly gól síce stroskotali vo finálnej fáze, ale v 15. minúte sa diváci predsa len dočkali, keď Bicákov center tečovala obrana Nitry k J. Novákovi a ten nekompromisne z hranice 16-ky skóroval. Útočne ladení domáci pokračovali vo svojej aktivite, ale Seneckému príliš vyniknúť nedali. Na opačnej strane ešte menej ukázali Nitrania, no ani výkriky trénera Galáda, ktorý nabádal jeho hráčov k zvýšenej bojovnosti, nenašli u nich pochopenie. Košičania ich zato potrestali v 43. minúte, keď po faule Čemana na Bicáka premenil Kolbas pokutový kop, a to bolo len o gól menej, ako dali oba tímy v predošlých troch vzájomných zápasoch dokopy.
Posledný úder zasadil odovzdane pôsobiacej Nitre hneď po výmene strán Chorvát Bjedov, ktorý z hranice 16-ky preloboval čerstvého reprezentačného gólmana Seneckého. Ku kurióznej situácii došlo v 60. minúte, kedy sa zranil hlavný arbiter Trutz a po 6. minútach ošetrovania musel na ihrisko štvrtý arbiter Hriňák. Súboj sa už len dohrával a tak vrušila až 77. a 78. minúta, kedy za domácich odohrali posledný zápas v kariére Ivan Kozák a Ján Lesniak, a v drese MFK určite aj M. Sovič. Dve minúty pred koncom zápasu si po druhom faule vyslúžil červenú kartu Kostoláni, ale na výsledku to už nič nezmenilo. Výsledok potešil aj domáceho asistenta Jána Bodnára, ktorý sa v deň zápasu dožil 59. narodenín.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]