magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Košiciach odštartovala najväčšia slovenská balónová fiesta.
@ Aktuálne -> Región      Jun 07 2007 - 08:47 GMT
(TASR) - Medzinárodná balónová fiesta U.S. Steel Balloon Cup Košice 2007 odštartovala včerajším podvečerným letom z Námestia osloboditeľov v Košiciach. Počtom balónov ide o najväčšie podujatie na Slovensku.

"Zaznamenali sme mimoriadny záujem. Letenky už máme viac-menej vypredané. Momentálne robíme zoznam na lety, ktoré sa uskutočnia až po fieste," uviedla pre TASR organizátorka Ingrid Blichová.
Záujemcov o balónové lietanie by malo podľa slov organizátorky podujatia Blichovej odviezť 15 balónov, na ktoré čakali do posledných chvíľ. Ako prví do Košíc dorazili spomedzi Slovinci. O pohľad na Košice z prúteného koša balóna prejavilo podľa predbežného zoznamu cestujúcich záujem približne 30 pasažierov, medzi inými aj manželka prezidenta košickej spoločnosti U.S. Steel Susan Lohrová.
Dnešný podvečerný let je jediný s odletom z Námestia osloboditeľov. Ostatné podvečerné lety budú až do soboty odlietať spred košického obchodného centra Cassovia.
"Počasie zatiaľ vyzerá dobre. Popoludní bol trochu silnejší vietor, ale našťastie sa to upravilo," dodala Blichová krátko pred odletom.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]