magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Futbal.V košickom Čermeli Marcin, Viazanko, vyskúšajú aj dvojicu Srbov
@ Aktuálne -> Šport      Jun 11 2007 - 14:06 GMT
(TASR) - Prípravu na novú sezónu Corgoň ligy len s minimálnymi zmenami začalo v pondelok v košickom Čermeli 25 futbalistov MFK Košice. Novými tvárami kolektívu, ktorý ako nováčik obsadil vlani v najvyššej slovenskej súťaži piatu priečku, bol 22-ročný stopér, 192 cm vysoký michalovský rodák Ján Marcin zo Senca a prešovský záložník Miroslav Viazanko. Ten si momentálne čerpá dovolenku, má platnú zmluvu s Tatranom do konca júna, ale Košičanom podpísal už 2 a pol ročnú zmluvu. Ak sa kluby nedohodnú príde k slovu zmierovacia komisia. V priebehu týždňa majú prísť do Košíc na skusy dvaja hráči- obranca a defenzívny záložník z najvyššej a 2.ligy zo Srbska. Inak kolektív doplnia mladí hráči z rezervy a dorastu. Individuálne po zranení trénuje Patrik Kaminský.

Z jarnej súpisky chýbajú starší hráči Ivan Kozák, Ján Lesniak - obaja by mali zostať po skončení aktívnej činnosti pracovať v štruktúrach klubu, ale o tom ešte majú s nimi rokovať, na odchode je i Miroslav Sovič, ktorý si hľadá nové pôsobisko. Podobne ako Gejza Pulen a Tomášik, s ktorými už v Košiciach nerátajú.
"V meste a okolí sa bude mužstvo bude pripravovať až do 20. júna, na druhý deň odchádzame na 10-denné sústredenie do Rakúska - okolia Salzburgu a Linza. Prvý zo série prípravných zápasov odohráme ešte 19. júna s Michalovcami, na sústredení v Rakúsku 23. júna sa stretneme s Red Bull Salzburg, na druhý deň s Appoelom Nikózia, 27. júna s rumunskou Politechnicou Temešvár a napokon 30. júna nás preverí ukrajinský Metallurg Doneck. Generálku absolvujeme 7. júla v Budapešti s Honvédom," prezradil program prípravy Košičanov ich športový riaditeľ Jozef Vukušič.
Nový ročník Corgoň ligy majú MFK otvoriť 14. júla na domácom trávniku so Sencom. Do konca roka majú na štadióne uskutočniť rekonštrukciu umelého osvetlenia - z doterajších okolo 650 luxov ho zvýšia na tisíc luxov.


program:
príprava do 20. júna v domácich podmienkach, 21. júna - 1. júla herné sústredenia v okolí Salzburgu a stretnutia s Red Bull Salzburg, Appoelom Nikózia, Politechnicou Temešvár a Metallurgom Doneck
ďalšie zápasy: 19. júna Michalovce, 7. júla Honvéd Budapešť (v Maďarsku)   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]