magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

ošickí hasiči zlikvidovali v Kokšove-Bakši požiar komunálneho odpadu.
@ Aktuálne -> Región      Jun 15 2007 - 12:28 GMT
(TASR) - Pod kontrolu sa dnes predpoludním podarilo dostať rozsiahly požiar, ktorý vznikol vo štvrtok po 23. hodine v stredisku na triedenia odpadu pri spaľovni odpadu v obci Kokšov-Bakša, okres Košice-okolie.

Uložený odpad sa vznietil zo zatiaľ nezistených príčin. Ako dnes informoval Roland Banhegyi, hovorca spoločnosti KOSIT, ktorej stredisko patrí, v zóne požiaru sa nachádzalo približne 800 ton pretriedeného odpadu. Ten pozostával prevažne z dreva a veľkorozmerného odpadu, napríklad starého nábytku.
Pri požiari sa nikto nezranil a nevznikla ani škoda na majetku spoločnosti či iných subjektov.
Podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Jozefa Mižuru horel komunálny odpad na ploche 100x150 metrov, pričom výška horiacej vrstvy bola dva až päť metrov. Na hasení, aj v noci, sa podieľali desiatky hasičov. Pod kontrolu dostali oheň približne o 9. hodine a predpoludním ho už len dohášali.
Do okolia sa z požiaroviska šíril vysoký kúdol hustého dymu. Krajské chemické laboratórium teraz zisťuje, či do ovzdušia neunikli škodlivé látky, informoval Mižura.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]