magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Francúzsky Sviatok hudby oslávia 21. júna aj Košičania.
@ Aktuálne -> Región      Jun 18 2007 - 14:02 GMT
(TASR) - Sviatok hudby, ktorý založili pred 26 rokmi vo Francúzsku, oslávia 21. júna aj Košičania, kde ho pripravuje Francúzska aliancia (FA). "Je to oslava živej hudby produkciou na verejných priestranstvách a sviatok všetkých žánrov v interpretácii profesionálov i amatérov," informovala atašé Francúzskeho veľvyslanectva na Slovensku pre spoluprácu v oblasti francúzštiny Barbara Eydely.

V Košiciach oslávia Sviatok hudby po šiesty raz. Ako zdôraznil viceprezident FA v Košiciach Roman Gajdoš, je to pokus o demokratizáciu hudby, keď popri profesionálovi sa môže postaviť na pódium jeho "garážový" kolega, ktorý má umelecký potenciál. Spresnil, že hrať sa bude vo štvrtok popoludní na dvoch pódiách - pri Dolnej bráne a Štátnom divadle. Účasť už nahlásili poprockové kapely, skupina dôchodcov či žiaci francúzskeho bilingválneho gymnázia.
Hosťom Sviatku hudby v Košiciach bude francúzska skupina Startijenn, produkujúca a propagujúca tradičnú i modernú bretónsku hudbu.
Len vlani sa počas Sviatku hudby uskutočnilo viac ako 18-tisíc koncertov vo Francúzsku, z toho 530 v Paríži. Sviatok oslávili vlani v 110 krajinách na 340 miestach. V Košiciach sa prezentovalo 14 rôznych hudobných telies a jednotlivcov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]