magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košická Železničná nemocnica úspešne podniká a skvalitňuje služby.
@ Aktuálne -> Medicína      Jun 21 2007 - 14:09 GMT
(TASR) - Železničná nemocnica v Košiciach uzatvorila v rámci pracovnej zdravotnej služby zmluvy s vyše 13 600 pacientmi, ktorým bude poskytovať vstupné, preventívne i výstupné zdravotné prehliadky pre ich organizácie.

"Je to iný zdroj financovania, ako zo zdravotných poisťovní. Nechceme sa totiž viazať iba na ne a v rámci zdravotnej starostlivosti aj podnikáme," uviedol dnes pre TASR generálny riaditeľ nemocnice Michal Adami.
Košickú Železničnú nemocnicu, ktorá je majetkom Železníc SR, si prenajala začiatkom minulého roka spoločnosť Železničné zdravotníctvo, za ktorou stojí finančná skupina J&T. Za uplynulé obdobie vzrástli výkony nemocnice, o ktorú je veľký záujem, až o 35 percent, čo je výsledkom systémových zmien, modernizácie a v neposlednom rade aj motivácie zamestnancov. Adami informoval, že len vlani skupina J&T investovala do nemocnice 8,5 milióna korún, z ktorých zakúpili napríklad kolonoskop na vyšetrovanie tráviaceho traktu. V tomto roku rátajú s investíciami vyše 10 miliónov korún. Pomôžu okrem iného zlepšiť zariadenia potrebné pri chirurgických výkonoch a pri zriaďovaní už štvrtej očnej ambulancie.
Košická Železničná nemocnica s tisíc lôžkami je raritná aj tým, že jej zamestnancami sú aj lekári prvého kontaktu. Podľa Adamiho svoj interný systém zdravotnej starostlivosti o klienta nastavili tak, že ho sledujú od prevencie cez prípadnú terapiu a rehabilitáciu až po vyliečenie a prepustenie z nemocnice. Prispela k tomu aj skutočnosť, že sa podarilo dostať pod jednu strechu všetky zložky, predtým roztrúsené po rôznych pracoviskách v meste.
V stredu 20. júna mala nemocnica Deň otvorených dverí s odborným seminárom pre privátnych lekárov, na ktorom prezentovala svoje nové liečebné metódy odbornej i širokej verejnosti a kvalitu starostlivosti, ktorú poskytuje.
"Košická Železničná nemocnica dlhodobo patrí medzi nadštandardné zariadenia či už z hľadiska odbornosti lekárov a zdravotníckeho personálu, technického vybavenia alebo poskytovanej starostlivosti. Stále tu však existuje mylný mýtus, že je prístupná len železničiarom. Týmto symbolickým otvorením dverí sme chceli verejnosti ukázať, že naša nemocnica je prístupná pre každého pacienta," dodal Adami.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]