magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Bekos: Na Slovensku sa už etablovalo 1 600 rakúskych firiem.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Jun 27 2007 - 09:25 GMT
(TASR) - Približne 1 600 rôznych rakúskych firiem sa podľa obchodného radcu rakúskeho veľvyslanectva v SR Konstantina Bekosa doteraz etablovalo na Slovensku. Južného suseda SR to v zahraničných investíciách na Slovensku radí na 3. miesto. Prispieť k ich rozšíreniu bolo cieľom Nákupného dňa rakúskych podnikov, ktorý sa konal včera v Košiciach.

Podujatie zorganizovala Košická regionálna komora (KRK) Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) v spolupráci s rakúskym partnerom a Veľvyslanectvom Rakúskej republiky v SR. Zúčastnilo sa na ňom 12 rakúskych a približne 50 slovenských firiem, hlavne z východného Slovenska.
"Slovensko-rakúsky nákupný deň sme v tomto roku zorganizovali prvý raz od nášho vstupu do EÚ," uviedol pre TASR predseda predstavenstva KRK SOPK Vladimír Chlebo. Významný bol podľa neho v tom, že sa už rokovalo o konkrétnej spolupráci, napríklad v strojárskom či drevárskom spracovateľskom priemysle. "Bolo to aj o vzájomnom spoznávaní sa, pretože obchod to nie je len spoznávanie sa cez internet, ale je to aj o osobných vzťahoch," dodal Chlebo.
Rakúsky obchodný radca Bekos uviedol, že Slovensko a Rakúsko sú pri podnikaní logickými spojencami a partnermi, hlavne kvôli strategickej polohe SR pri expandovaní investorov z EÚ na Ukrajinu, do Ruska a ďalej na východ. "Sme malé krajiny, ale spoločne môžeme dosiahnuť veľa," dodal.
Ako ďalej informoval Chlebo, KRK SOPK už realizovala nákupný kontraktačný deň s podnikateľmi z Poľska, Česka, Maďarska, Ukrajiny a Nemecka a pripravuje aj stretnutie s talianskymi a španielskymi investormi.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]