magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košický VÚSCH získal medzinárodný certifikát kvality.
@ Aktuálne -> Medicína      Jul 03 2007 - 09:06 GMT
TASR) - Certifikát systému riadenia kvality podľa normy ISO 9001:2000 prevzalo včera vedenie košického Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH), a. s.
Certifikát, ktorý vlastní len málo zdravotníckych zariadení na Slovensku, udelila ústavu po polročnom audite v oblasti poskytovania ústavnej a ambulantnej zdravotnej starostlivosti pacientom s kardiovaskulárnymi ochoreniami medzinárodná certifikačná agentúra SGS.

Ako uviedol pre TASR riaditeľ VÚSCH František Sabol, len vlani urobili okrem iného 670 operácií srdca a 2200 diagnostických koronografických vyšetrení. V 700 prípadoch to bola operácia periférnych ciev a chirurgovia ústavu realizovali aj 800 výstuží ciev po infarktoch. "Aj keď počty našich výkonov sú značné, certifikát kvality sa netýka čísel, ale hlavne systému riadenia kvality a organizácie práce," zdôraznil Sabol.
Košickí kardiológovia mali dnes dvojnásobne sviatočný deň. Dopoludnia totiž minister zdravotníctva SR Ivan Valentovič poklopal základný kameň novej modernej budovy ústavu v hodnote približne miliardy korún, ktorá by mala byť hotová začiatkom roku 2009.
VÚSCH, ktorý je stopercentnou štátnou a. s., slúži hlavne pacientom z východoslovenského regiónu a v súčasnosti je v podnájme u košickej nemocnice Louisa Pasteura na Triede SNP.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]