magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Hokej-príprava-štart: Z Košíc odišli zvučnejšie mená, prišlo len pár známych.
@ Aktuálne -> Šport      Jul 23 2007 - 13:56 GMT
(TASR) - Tenisový dvorec, na ktorom si ešte pred týždňami hokejové hviezdy aj z NHL merali sily v rámci charitatívneho exhibičného tenisového turnaja, nahradil v košickej Steel Aréne ľad. Po štyroch mesiacoch naň opäť vykorčuľovali extraligoví hráči HC Košice.

"V predprípravnom 9-týždňovom období sme splnili čo do objemu a intenzity všetko, čo sme si naplánovali. Príprava bola podobná tej vlaňajšej, spestrením sústredenia vo Vysokých Tatrách bola i náročná túra na Bystré Sedlo. Po dovolenkách naštartujeme dvojfázovými tréningami predsúťažné obdobie. Chlapci sú po dlhšom čase na ľade, budeme sa venovať a postupne zdokonaľovať jednotlivým herným činnostiam už preto, že v kádri prišlo po minulej sezóne k zmenám. Najmä noví hráči si musia zvyknúť na náš herný systém a zohrať sa so spoluhráčmi. K tomu poslúžia aj prípravné zápasy, ktoré sme si naplánovali. Súčasný káder má okolo 28-29 hráčov, po skončení prípravy sa rozhodneme o kádri pre najvyššiu domácu súťaž, ako aj o tom, ktorí budú k dispozícii aj juniorke, prípadne pôjdu na našu farmu do Trebišova. Silné mužstvo sa buduje za pochodu, môže sa obmieňať a dopĺňať priebežne, káder nie je uzavretý," povedal tréner Košičanov Ján Šterbák, ktorý spolu s asistentom Antonom Tomkom viedli úvodný tréning.
Z kolektívu východniarov odišlo viacero známych hráčov - Ján Lipiansky, Kristián Kováč, Roman Kontšek, Stanislav Kall, Milan Varga, Martin Slovák, Lukáš Hvila, Vladimír Dravecký, na hosťovanie do L.Mikuláša brankár Ján Laco a prišli český legionár Petr Mocek, vrátili sa odchovanci Alexander Valentín a Marek Bartánus, ďalej nové posily Michal Macho, Michel Miklík, Ladislav Ščurko. Do prípravy zaradili tiež reprezentantov do 18 rokov Michala Kozáka, Jozefa Molnára a Tomáša Stríža.
Program prípravných zápasov:
piatok 27. júla Sp.N.Ves (d), utorok 31. júla Sp.N.Ves (v), piatok 3. augusta L-Mikuláš (d), 9.-11.augusta turnaj Rona cup v Trenčíne, utorok 14. augusta Nowy Targ (d), piatok 17. augusta Kežmarok (v), utorok 21. augusta Kežmarok (d), utorok 28. augusta Székesfehérvár (d), piatok 31. augusta Székesfehérvár (v). Domáce zápasy budú hrať Košice vždy o 17.00 h.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]