magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Košiciach sa začala petícia za záchranu trolejbusovej dopravy.
@ Aktuálne -> Doprava      Jul 25 2007 - 15:15 GMT
(TASR) Iniciátori petície Zachráňme trolejbusy sú presvedčení o postupnej likvidácii trolejbusovej dopravy v Košiciach. Znepokojilo ich posledné rozhodnutie Dopravného podniku mesta Košice (DPMK), ktorý z dôvodu vysokých prevádzkových nákladov rozhodol, že utlmí tento druh dopravy a odpredá nepotrebné trolejbusy.

Podľa informácií predsedu petičného výboru Zachráňme trolejbusy Martina Krištofa DPMK uvažuje nielen o útlme, ale aj o zrušení trolejbusovej dopravy v meste. Krištof na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že trolejbusová doprava je nielen lacnejšia, ale i ekologickejšia ako uvádza DPMK. "Chceme dosiahnuť, aby sa trolejbusová doprava nezlikvidovala. Aj keby DPMK stiahol uznesenie, ktoré dáva pokyn na útlm, petíciu ponecháme, pretože v nej je uvedené aj samotné rozširovanie trolejbusovej dopravy," povedal pre TASR Krištof.
Podporiť iniciatívu za zachovanie a rozvoj trolejbusovej dopravy môžu Košičania na Hlavnej ulici pri Imaculate, pred hotelom na Námestí osloboditeľov, pred magistrátom mesta a na sídlisku Dargovských hrdinov pred obchodným strediskom Ondava alebo na internetovej stránke www.trolejbus.sk. Podľa organizátorov petícia potrvá dva týždne.
DPMK v súčasnosti prevádzkuje 27 trolejbusov. Trolejbusovú dopravu v Košiciach spustili v roku 1993.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]