magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na hasení Poráčskej doliny sa podieľalo 94 hasičov z Košického kraja.
@ Aktuálne -> Región      Aug 10 2007 - 09:20 GMT
(TASR) - Na hasení päť dní trvajúceho požiaru v Poráčskej doline v Národnej prírodnej rezervácii Červené skaly sa podieľalo 94 hasičov z Košického kraja. Pri zásahu v mimoriadne náročnom horskom teréne použili 422 metrov kubických vody.

Požiar objavili 23. júla večer. Ako prví proti nemu zasahovali hasiči zo Spišskej Novej Vsi. Na druhý deň na miesto požiaru privolali vrtuľník, ktorý práve zasahoval v neďalekom Slovenskom raji a hasičov z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) z Košíc. Požiar sa podarilo zlikvidovať v sobotu 28. júla o 17.00 h.
"Celkovo bolo nasadených 422 metrov kubických vody, z toho jednu tretinu tvorila voda z bambivakov a zbytok na miesto požiaru dopravili pomocou vozidiel. Terén bol veľmi zložitý, skalné útesy mali v niektorých miestach sklon 85 stupňov. Priamy prístup k požiarovisku bol veľmi náročný. Z tohto dôvodu boli nasadzovaní fyzicky zdatní ľudia, lezci," povedal pre TASR Jozef Fedorčák z KR HaZZ v Košiciach.
Požiar v Poráčskej doline zasiahol štyri hektáre územia. Predpokladaná výška škody sa odhaduje na 22 miliónov korún.
Riaditeľ KR HaZZ Ján Barilla chce zasahujúcim hasičom odovzdať ocenenia za zvládnutie mimoriadne náročného zásahu v septembri.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]