magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Prvým počinom združenia OSA má byť zmapovanie počtu hovorcov samospráv.
@ Aktuálne -> Región      Aug 20 2007 - 09:35 GMT
(TASR) - Prvým počinom novovzniknutého občianskeho združenia Otvorená samospráva (OSA), ktoré združuje hovorcov krajov a samospráv, má byť zmapovanie počtu hovorcov v samosprávach.

"Samozrejme, že prvou úlohou je registrácia na Ministerstve vnútra SR, čo už prebieha. Robíme si prieskum, koľko máme hovorcov, tlačových referentov, chceme si spraviť vlastnú databázu, kde na obecných a mestských úradoch sú ľudia, ktorí sa venujú tejto propagácii, ktorí komunikujú s verejnosťou a sú tým poverení. Následne chceme pre nich pripraviť školenia. Ideme do toho, lebo si myslíme, že to má význam. Pokiaľ si nepomôžeme v samospráve sami, asi nikto iný nám nepomôže," povedala pre TASR jedna z členov združenia OSA Zuzana Bobríková z Košického samosprávneho kraja.
Podľa predbežných odhadov by v Košickom kraji mohlo pôsobiť do 50 hovorcov mestských a obecných úradov. "Z vlastnej skúsenosti vidíme, že samospráva potrebuje kvalitne pripravených komunikátorov. Nejde len o hovorcov. Je mnoho obecných či mestských úradov, kde takúto úlohu vykonáva človek, ktorý má okrem toho na starosti inú agendu. Často sú to ľudia, ktorí majú málo skúseností, neprešli ani nejakým typom školenia alebo vzdelávania a práve na nich by sme sa chceli obrátiť a pomôcť im školeniami a vzdelávaním," dodala Bobríková.
Samotný názov OSA by mal podľa Bobríkovej vystihovať, že aj samospráva môže pichnúť do niečoho nepríjemného, ale naopak niekedy priniesť aj veľa dobrého. Zaujímavosťou je, že združenie OSA nemá hovorcu. "Zhodli sme sa na tom, že hovorcovia nebudú mať jedného hovorcu. Každý člen nášho združenia bude zároveň jeho hovorcom," spresnila Bobríková. OSA bola založená 12. augusta vo Vyhniach.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]