magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Zdenko Trebuľa sa má vyjadriť k petičnej akcii riaditeľa domova dôchodcov.
@ Aktuálne -> Región      Aug 27 2007 - 14:12 GMT
(TASR) - Poslanec zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja (KSK) Viliam Novotný z SDKÚ-DS požiadal na dnešnom rokovaní zastupiteľstva predsedu KSK Zdenka Trebuľu o stanovisko k petičnej iniciatíve riaditeľa Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb na Skladnej ulici v Košiciach.

Riaditeľ Jozef Weiser vyzval 13. augusta svojich zamestnancov, aby podpisom podporili ministerku práce sociálnych vecí a rodiny Vieru Tomanovú. Zamestnanci tvrdia, že petíciu podpísali z obavy zo straty zamestnania, Weiser nátlak odmieta.
"Podľa môjho názoru to bolo bezprecedentné prekročenie kompetencií, ktoré pán riaditeľ má. Chcel by som od pána predsedu odpoveď na to, aké kroky podnikne úrad KSK, aby sa už také bezprecedentné správanie zo strany štatutára alebo iných zamestnancov zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja nezopakovalo," povedal pre TASR po skončení rokovania Novotný.
Či došlo k zneužitiu právomoci verejného činiteľa, by mal preveriť podľa Novotného kontrolór KSK. "Počas predchádzajúcej kontroly, ktorú vykonal Úrad kontroly KSK, kontrolóri kontrolovali aj obsah zdravotnej dokumentácie, čo sa podľa môjho názoru prieči zákonu o zdravotnej starostlivosti. Kontrolór nemá nárok, aby kontroloval zdravotnú dokumentáciu, takže aj k tomu budem chcieť vyjadrenie," dodal Novotný.
Predseda KSK by mal na interpeláciu poslanca odpovedať písomne do 30 dní. "Predpokladám, že najprv vykoná hlavný kontrolór KSK kontrolu a zrejme na základe výsledkov už opakovanej kontroly v tomto zariadení zaujme predseda KSK stanovisko," spresnil poslanec.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]