magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mesto založilo s investormi platformu Za rozvoj Košíc.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Sep 11 2007 - 15:01 GMT
(TASR) - Investície v hodnote približne 17 miliárd Sk očakáva v budúcich 5 - 7 rokoch mesto Košice. S hlavnými investormi založila samospráva na ich úspešnú realizáciu Platformu za rozvoj Košíc a primátor František Knapík podpísal dnes s ich zástupcami Memorandum o spolupráci.

V platforme, ktorá je podľa Knapíka otvorená, sa zatiaľ spojilo s mestom Košice 9 investorov a Slovenský zväz ľadového hokeja, vzhľadom na to, že Košice budú hostiť časť tímov MS v ľadovom hokeji 2011.
"Vytvárame platformu, smerujúcu k tomu, aby samospráva s investičnými skupinami a podnikateľským prostredím vytvárala dobré podmienky pre nové investície a participáciu na projektoch, smerujúcich do priemyslu, kultúry, športu, relaxácie, aby sa zlepšovala kvalita života Košičanov," uviedol Knapík.
Podľa primátora najviac zmenia tvár, život a infraštruktúru mesta investície do projektov na Námestí Osloboditeľov, kde bude košický Aupark so 160 obchodnými prevádzkami a 1 200 parkovacími miestami a zmení sa tam zásadne aj dopravná infraštruktúra. Predovšetkým rast pracovných príležitostí prinesie logisticko-priemyselný park v lokalite Pereš na ploche 60 hektárov a nemenej významná bude aj transformácia a nové využitie bývalých Malinovského kasární.
Ráta sa ďalej okrem iného s výstavbou, respektíve modernizáciou a rekonštrukciou košických hotelov tak, aby do MS v ľadovom hokeji 2011 pribudlo v meste 500 hotelových lôžok vysokého štandardu. V dvojhektárovom areáli bývalého pivovaru vyrastie polyfunkčný objekt Cassovar a v blízkosti mestského centra popri Ondavskej ulici pripravujú investori ďalší polyfunkčný areál, ktorý ponúkne Košičanom kvalitné bývanie.
Investori a mesto Košice sa podpisom memoranda zaviazali vzájomne sa podporovať a spolupracovať v záujme trvalo udržateľného rozvoja mesta, ktoré kandiduje aj na titul Európske hlavné mesto kultúry 2013. Prvým konkrétnym krokom platformy Za rozvoj Košíc bude ich spoločná prezentácia na veľtrhu Reevolutio 13. - 15. septembra v Budapešti.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]