magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mesto odstúpilo od zmluvy s OutClaim pri vymáhaní pohľadávok.
@ Aktuálne -> Doprava      Oct 04 2007 - 09:10 GMT
(TASR) - Vyše 12 000 žalôb na "čiernych" pasažierov pri vymáhaní pohľadávok pre Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) podala na Európsky rozhodcovský súd v Košiciach spoločnosť OutClaim. Deblokačný proces sa však zastavil po tom, čo nové vedenie DPMK vypovedalo spoločnosti OutClaim plnú moc a označilo minuloročnú zmluvu medzi oboma subjektmi za neplatnú.

Manažérka projektu za OutClaim Alexandra Kvietková včera uviedla, že zmluvu považujú naďalej za platnú, pretože o jej neplatnosti môže rozhodnúť len súd. Konanie DPMK považuje za neštandardné, keďže partner to urobil bez udania dôvodu a vidí v tom aj iný ako ekonomický úmysel.
Kvietková spresnila, že spoločnosť OutClaim v zmluve garantovala DPMK zisk 4 milióny Sk, pričom spolupráca spočívala v správe a deblokácii pohľadávok.
"Spoločnosť OutClaim si v rámci zmluvného vzťahu s DPMK plnila všetky povinnosti a zabezpečila pre DPMK historicky prvý zisk z deblokačného procesu vo výške 700 000 Sk, a to bez toho, aby jej bolo umožnené deblokačný proces v jednotlivých prípadoch ukončiť," zdôraznila. Spoločnosť teraz, keďže už vložila do deblokačného procesu 54 miliónov Sk, pripravuje ďalšie kroky, o ktorých bude informovať až po ich oznámení DPMK.
Generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč príčiny odstúpenia od zmluvy nekomentoval. Ako uviedol pre TASR, nové vedenie, ktoré nastúpilo v máji tohto roku, "urobilo tak po právnej analýze zmluvy".
K novému spôsobu vymáhania pohľadávok od "čiernych" pasažierov pristúpil DPMK vlani, pričom spoločnosť OutClaim vybrali vo verejnej súťaži.
Podľa štatistických údajov DPMK dosiahol v rokoch 2001 až 2006 z deblokačného procesu zabezpečovaného inými subjektmi ako OutClaime stratu vo výške niekoľko desiatok miliónov korún a len v roku 2005 to boli takmer 4 milióny Sk.
OutClaime je obchodná spoločnosť patriaca do nadnárodne pôsobiacej poradenskej skupiny Daniel Krátky Consulting House. Sídla spoločnosti a divízií patriacich do tejto skupiny sú nielen v Košiciach, ale aj v Prahe a Ženeve.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]