magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Košickom kraji evidujú najviac nezamestnaných v rámci Slovenska.
@ Aktuálne -> Región      Oct 09 2007 - 14:40 GMT
(TASR) - Ku koncu augusta tohto roka evidovali úrady práce v Košickom kraji spolu 52 890 uchádzačov o zamestnanie, čo bolo najviac v rámci Slovenska.

V porovnaní s rovnakým obdobím vlani klesol počet nezamestnaných v kraji takmer o 7 200 ľudí, oproti stavu v júli boli augustové štatistické údaje o vyše 1 000 uchádzačov priaznivejšie.
Ako dnes informovala Margita Orsagová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) SR, miera nezamestnanosti v hodnotenom období predstavovala 13,31 %, čím sa Košický kraj zaradil na druhé miesto v SR po Banskobystrickom kraji s mierou nezamestnanosti 14,12 %.
Najvyššiu mieru nezamestnanosti dosahujú v rámci Košického kraja Rožňavský (21,42 %) a Trebišovský okres (21,33 %). Až o polovicu lepšia je situácia v krajskom meste.
Podľa vzdelanostnej štruktúry najviac nezamestnaných v kraji, takmer 20 000 ľudí, má len úplné základné vzdelanie. Nasledujú učni a stredoškolsky odborne vzdelaní s maturitou. Najmenej uchádzačov o zamestnanie je z oblasti vedeckej výchovy a stredných odborných škôl bez maturity.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]