magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pre SkyEurope je bezpečnosť letov prvoradá.
@ Aktuálne -> Doprava      Oct 30 2007 - 09:26 GMT
(TASR) - Až do oznámenia výsledkov vyšetrovania a ozrejmenia všetkých faktov nebude letecká spoločnosť SkyEurope Airlines komentovať včerajšiu pozemnú nehodu svojho lietadla na košickom letisku.

"Bezpečnosť leteckej prevádzky je pre našu spoločnosť prvoradá a samozrejmá," uviedol generálny riaditeľ SkyEurope Jason Bitter. Ako ubezpečil, aerolínie bez prerušenia pokračujú v prevádzkovaní všetkých letov práve otvoreného zimného letového poriadku.
K pozemnej nehode lietadla pravidelnej linky NE36 z Bratislavy do Košíc došlo v nedeľu 28. októbra večer na letisku v Košiciach. Podľa dnešnej informácie krajskej policajnej hovorkyne Jany Demjanovičovej o 20.30 h lietadlo Boeing 737-700NG po pristátí počas rolovania z pristávacej dráhy na letiskovú plochu z doposiaľ nezistených príčin použilo nesprávnu dráhu. Následkom toho stroj hranou ľavého krídla zachytil stožiar osvetlenia a vyvrátil ho.
Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci a prečin všeobecného ohrozenia. "Nehodu vyšetruje Letecký úrad SR. Výška škody, ktorá vznikla leteckej spoločnosti, zatiaľ nie je známa. Všetky lietadlá SkyEurope sú však poistené," informoval TASR hovorca SkyEurope Tomáš Kika.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]