magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Prvý sneh nespôsobil v Košickom kraji a meste Košice problémy.
@ Aktuálne -> Región      Nov 07 2007 - 12:48 GMT
(TASR) - Prvá tohtoročná snehová nádielka v noci nadnes otestovala v Košickom kraji pripravenosť cestárov a vodičov. Podľa zástupkyne hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jany Mésarovej všetky hlavné úseky ciest boli k dnešnému ránu zjazdné.

Bez dopravných nehôd, ktoré by súviseli so zjazdnosťou ciest, sa obišla premávka na cestách v okresoch Rožňava, Košice-okolie, Michalovce a Trebišov. Tri dopravné nehody bez vážnejších následkov sa stali len v okrese Spišská Nová Ves, informovala Mésarová.
Zjazdnosť komunikácií zabezpečili aj cestári v Košiciach. Spoje MHD premávali bez meškania a niektoré výpadky spôsobili len bežné poruchy dopravných prostriedkov, uviedol pre TASR zmenový dispečer Dopravného podniku mesta Košice Vladimír Dreisig.
Podľa Jána Smékala z košického pracoviska Slovenského hydrometeorologického ústavu sneh v prvej dekáde novembra nie je žiadnym extrémom, aj keď prišiel oproti pranostikám o mesiac skôr. Aj napríklad v roku 1995 dostalo mesto Košice 7. novembra 20-centimetrovú snehovú nádielku. Prvý sneh sa zvyčajne rýchlo roztopí a ozajstná previerka cestárov a vodičov ešte len čaká, dodal Smékal.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]